Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2018

zóna UEFA (Evropa) - skupina I
12.11.2016 18:00 CET
2 : 0
(1:0)
Stadión:
Maksimir, Záhřeb

Reportáž

Chorvatsko - Island 2:0

Fotbalisté Chorvatska potřetí v řadě udrželi čisté konto a díky vítězství nad Islandem a dvěma brankám Marcela Brozoviče se osamostatnili na čele tabulky. Hosté po dvou domácích úspěších naopak utrpěli vůbec svou první porážku a ve skupině ztrácejí na první pozici tři body. Tam je navíc může ještě předehnat Ukrajina.

Island se v Záhřebu prezentoval především soustředěním se na pevnou defenzívu a vyrážením do rychlých protiútoků, ostatně jako tomu bylo na letošním evropském šampionátu. Jenže jeho taktika, kterou svého soupeře vlastně vůbec nepřekvapil, neměla pevné základy už po čtvrthodině hry, kdy se Chorvaté ujali vedení.

Brozovič si vyměnil míč s Rakitičem, záložník Interu Milán si následně navedl balón lehce za šestnáctku, odkud levačkou zamířil přesně ke vzdálenější tyčce, kam se brankář Halldórsson jen marně natahoval. Tahle střela navíc byla zřejmě lehce tečovaná, tudíž byla pro hostujícího muže v rukavicích ještě nepříjemnější.

Do poločasu mohl chorvatský náskok navýšit Perišič, ovšem ten svůj pokus nasměroval pouze do Halldórssona. Ve druhém dějství se na trávníku objevil Modrič, který v sestavě nahradil Kovačiče, jenže ani po jeho příchodu tempo hry výrazně nestouplo. Hosté se k vyrovnání neměli, domácí hrozili z jakýchsi pološancí.

V jedné z nich se objevil znovu Perišič, avšak jeho zakončení bylo zablokované. Nakonec Chorvatsko pojistilo tři body v samotném závěru. Modrič uvolnil Brozoviče, ten přeběhl půl hřiště a pravačkou zamířil přesně k tyči. V závěru se nechal vyloučit za nesmyslný ostrý faul Perišič, tenhle moment však žádný vliv na konečný výsledek neměl.

Autor: Patrik Sandev / espnfc.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
adoxx

0:1 Island

Reagovat
veikko

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele