Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2018

zóna UEFA (Evropa) - skupina E
26.03.2017 20:45 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

Černá Hora - Polsko 1:2

Černá Hora předvedla na domácí půdě poměrně dobrý výkon, ale na favorizované Polsko to bez Stevana Jovetiće nestačilo. V polském dresu totiž o těsné výhře rozhodli svými zásahy Robert Lewandowski a Lukasz Piszczek.

Černá Hora dnes na vlastní půdě nastoupila bez svého klenotu v podobě útočníka Stevana Jovetiće, takže spoléhala především na důraznou obranu. V ní jsme našli hráče jako Stojković, Savić nebo Marušić, teří hlídali brankáře Božoviće. To Poláci měli mnohem víc hvězd. Do hry se od prvních minut zapojili Fabiański, Glik, Linetty, Grosicki, Zieliński a samozřejmě kapitán Lewandowski.

Polsko začalo podle očekávání jednoznačně aktivnějším stylem hry a již ve třetí minutě musel brankář Božović čarovat, aby vyrazil náročnou ránu Grosickiho, jenž pálil z úhlu. Z následného rohového kopu mohli Poláci opět udeřit, protože centr Grosickiho propadl až na stopera Glika, který střelou z první pálil těsně vedle tyče!

I domácí měli své šance, třebaže hru tvořil soupeř. Centrovaný míč ze standardní situace propadl na Bećiraje, který však hlavičkoval jen do skvěle zasahujícího brankáře Fabiańskiho! O pár minut později toho málem hořce litoval, protože Piotr Zieliński si zaběhl za obranu Černohorců a nakonec ztroskotal na brankáři Božovićovi!

Poláci se přeci jen dočkali. Pět minut před koncem první půle jim konečně jedna šance vyšla a opět u toho byl doposud nepříliš viditelný Robert Lewandowski. Hvězdný zakončovatel vydělávající si na chléb v Bavorsku, zahrál volný přímý kop fantasticky a jeho rána prolétla mimo dosah brankáře Božoviće - 1:0 pro hosty.

Domácí museli zabrat a hrát mnohem aktivněji především v ofenzivní fázi. Deset minut po návratu ze šaten se jim to málem povedlo. Vešović se rozeběhl po straně a se štěstím nahrál na volnějšího Mugošu. Ten však měl balon na delší nohu a proto pálil hodně vysoko nad! Po hodině hry mohl Robert Lewandowski navýšit skóre utkání, jenže po obejití brankáře napálil jen obránce Šofranace, který stál na brankové čáře.

Na opačné straně nechala domácí obrana trestuhodně nepokrytého Piszczeka, který však pálil jen do brankáře Božoviće! Obrovskou hrubku ale vyrobila také hostující defenzíva, když zapomněla hned na tři útočící hráče! Centr ze strany propadl na Stefana Mugošu, který hlavou poměrně pohodlně srovnal na průběžných 1:1.

Dvacet minut před koncem domácí málem otočili, když Kojaševićův centr hlavičkoval Šofranac, jenže do nehlídané části brány nezamířil. Pár minut před koncem se však Lukasz Piszczek přeci jen dočkal. Nádhernou průnikovou nahrávku pro něj vymyslel mladý talent Zieliński a sprintující Piszczek s pomocí levé tyče překonal brankáře Božoviće! Do konce utkání už si hosté své vedení v klidu pohlídali.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Tip X...2:2

Reagovat
veikko

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
Knight_in_fire

0:20

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
Knight_in_fire

To prawda.

Reagovat
kattos

Dotaz, je Sczesny aspon nominován na zápasy jako náhradník, nebo vůbec?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele