Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2018

zóna UEFA (Evropa) - skupina A
06.09.2016 20:45 CET
4 : 3
(1:0)

Reportáž

Bulharsko - Lucembursko 4:3

Fotbalisté Bulharska dokázali potvrdit úlohu favorita proti Lucembursku, ovšem na třech bodech se pořádně nadřeli. Svého protivníka porazili po divokém průběhu v poměru 4:3 a to byl ještě stav v první nastavené minutě nerozhodný. Domácí krátce po hodině hry se svým soupeřem prohrávali 1:2, jenže utkání ve velmi dramatické koncovce dokázali otočit. Hosté se za svůj výkon rozhodně nemusejí stydět, tři vstřelené branky v Bulharsku jsou úspěchem.

Domácí měli v téměř celém průběhu utkání výraznou herní převahu a svého soupeře doslova mačkali ve vlastní šťávě, nicméně Lucembursko bylo v závěrečné půlhodině nesmírně produktivní. Bulharsko se dostalo do vedení po čtvrthodině hry, z dobrých pětadvaceti metrů vypálil Dimitar Rangelov a trefil se naprosto parádně. Jeho tvrdá kroucená rána skončila přímo pod horní tyčkou, brankář Joubert se po míči natahoval marně.

Favorit tohoto duelu mohl zvýšit své vedení tři minuty před přestávkou, kdy z hranice pokutového území vypálil z první Milanov, jeho pokus se odrazil od vnější hrany břevna za hostující svatyni. Hosté dokázali vyrovnat z ojedinělé akce po hodině hry, kdy skóroval Aurélien Joachim. Ten využil nádherné kolmice za obranu a následné přihrávce před branku od střídajícího Trupela, poté ve skluzu dotlačil balón za brankovou čáru z pěti metrů.

Stejný hráč otočil vývoj tohoto střetnutí o dvě minuty později. Po přečíslení obdržel přihrávku na levou stranu šestnáctky od De Moty, zpětnou kličkou se zbavil vracejícího se protihráče a poté perfektně z deseti metrů zamířil ke vzdálenější tyči mimo dosah gólmana Stojanova. Bulhaři na sebe nenechali s vyrovnáním příliš dlouho čekat, za další tři minuty vyrovnal stav úterního utkání Marcelinho.

Po rohovém kopu z levé strany od Aleksandra Toneva prodloužil Ivelin Popov míč na zadní tyč a tam ho hlavičkující Marcelinho uklidil k přední tyči kolem Jouberta. Domácí podruhé vedli v 79. minutě, tentokráte z přímého volného kopu z necelých pětadvaceti metrů vystřelil Popov a jeho naprosto skvostná rána zapadla do bližšího horního rohu, gólman Lucemburska neměl nejmenší šanci na úspěch. Houževnatí hosté v samém závěru vyrovnali na 3:3.

V úvodní minutě nastaveného času poslal Jans dlouhý pas do šestnáctky soupeře na nabíhajícího Floriana Bohnerta, který mezi dvěma protihráče překvapivě vystřelil bez přípravy a parádně se trefil doprostřed branky. Naprosto neuvěřitelná koncovka nakonec lépe dopadla pro Bulharsko, když ani ne za necelou minutu vsítil čtvrtý gól Tonev. Ten se postaral o další brilantní gól tohoto zápasu, z kroku z dvaadvaceti metrů zamířil přímo do bližšího pravého horního růžku.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele