Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2018

zóna UEFA (Evropa) - skupina A
13.11.2016 18:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Bulharsko - Bělorusko 1:0

Bělorusové nestačili na domácí Bulhary, těm zachránil tři body zkušený záložník Ivelin Popov. Jeho branka z desáté minuty rozhodla celé utkání, které se vyznačovalo rovněž napjatými vztahy a mnoha emocemi. V závěru byl ještě vyloučen zkušený veterán Aljaksandr Hleb.

Ivelin Popov byl hodně aktivním hráčem prakticky od prvních minut a už ve druhé minutě se mu povedlo obelstit dva protihráče a ještě odcentrovat, ale jeho záměr se nesetkal s pochopením spoluhráčů. V desáté minutě se proto postaral o první branku utkání sám. Michajl Alexandrov utekl po pravé straně, poslal míč před branku, kde se k němu dostal právě Popov. Tomu stačila přesná hlavička k tomu, aby se Bulhaři dostali do vedení.

Bělorusko muselo zabrat a snažilo se co nejdříve srovnat. K zakončení se nakonec jen těsně nedostal zkušený veterán Hleb, který si sice skvěle seběhl pro míč, ale z vápna už nezakončil pode svých představ. Sjarhej Krivec se dostal do vápna, ale tam místo přihrávky zvolil kličku, takže o balon přišel. Po třiceti minutách jsme se málem dočkali další změny skóre, když se ve vápně dostal k míči Sjarhej Krivec, který ho poslal k pravé tyči. Tam ale včas zasáhl brankář Stojanov a zachoval klid i proti další střele.

Po změně stran se první střelec utkání Popov dostal k dalšímu zakončení, ale mířil mimo a brankář Harbunow zasahovat nemusel. Poté to zkoušel Michajl Hardzjajčuk, ale Vladislav Stojanov si s jeho povedeným pokusem poradil a míč vyrazil na rohový kop, z něhož se nic nestalo. Po přihrávce do vápna skvěle zasáhl opět pozorný a dnes nechybující Vladislav Stojanov, který včas vyběhl a míče se zmocnil. Hostující Bělorusové začínali mít vážné potíže s disciplínou a jejich trápení vyvrcholilo v nastaveném čase druhé půle, když byl po druhé žluté vyloučen Hleb.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
veikko

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

1-2

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele