Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2018

zóna UEFA (Evropa) - skupina H
09.06.2017 20:45 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Bosna a Hercegovina - Řecko 0:0

Tenhle zápas měl pro Bosnu a Hercegovinu znamenat přelom v doposud rozpačité honbě za účastí na mistrovství světa 2018 v Rusku. Domácí zápas s Řeckem, s nímž se právě o kýžené druhé místo přetahuje, skončil neuspokojivou bezgólovou remízou. Ta vyhovuje spíš svěřencům Michaela Skibbeho, kteří čtyři kola před koncem mají v tabulce na Bosnu a Hercegovinu jednobodový náskok.

A nutno podotknout, že si jej chrání jen díky obrovské porci štěstí, či snad mytologické přízni řeckých bohů na Olympu. První vzájemný zápas loni v listopadu si obě reprezentace taktéž rozdělily body, a to díky Tzavellasově vyrovnání v páté minutě nastaveného času.

Dnes sice Řekové dotahovat nemuseli, ale v ofenzivní části se omezily na palbu mimo tři tyče. Za celé utkání se ani jedinkrát nezmohli na ohrožení branky, takže se Asmir Begović mohl prozívat k závěrečnému hvizdu. Hosté sice zkompletovali téměř dvakrát tolik přihrávek co Bosňané, ale v útočné třetině byli zoufale neefektivní.

Naopak řecký gólman Orestis Karnezis se musel hodně činit, aby mistrům Evropy z roku 2004 zachoval naději na účast alespoň v baráži. Největší starosti měl v prvním poločase, kdy už po jedenácti minutách musel zneškodnit v souboji jeden na jednoho šanci Edina Viscy. Toho do vápna vysunul Ibišević, ale Karnezis mu včasným pádem pod nohy radost překazil.

V pětadvacáté minutě měl možná ještě větší šanci střídající Kenan Kodro, k němuž balón dopadl po centru Zukanoviće a zblokované hlavičce Ibiševiće. Útočník španělské Osasuny však instinkt zabijáka nepotvrdil a volejem ze vzduchu míč napálil do tolik zmiňovaného Karnezise.

Bosně a Hercegovině zkrátka nebylo přáno - nezadařilo se ani mistrovi mrtvého míče Miralemu Pjanićovi, který zahrával standardku z nějakých třiceti metrů a jeho projektil zahučel kousek od spojnice břevna a tyče. Domácím po změně stran nepomohl ani rozhodčí. Když Manolas při pokusu o odkop trefil jen Ibiševiće, jenž se vzápětí přerazil o Řekovu vysokou nohu, asi se dala pískat penalta. Nestalo se, a diváci na Bilino Polje tak branku neviděli.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
Tomtaf

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

Tip 1:2 ten kurz je libovy

Reagovat
smazaný uživatel

drive, kdyz jsem nemel cas, tak jsem vzdy prisel na eurofotbal, abych si precetl jak hra vypadala, ci jak to dopadlo. po jiste dobe jsem si ovsem zacal vsimat odlisnosti mistnich recenzi a toho, co jsem videl ja. dneska jsem v situaci, ze si jdu dany text porovnat s reckymi recenzemi a opet se docitam neco jineho. komplexni neobjektivita, predpojatost, ale predevsim to se ctenari dozvidaji blaboly.

zapas jsem nevidel a ano, nebyla to nejspis ofenzivni smrst, ale podle vseho proste prehanite.

srovnej viz.:

http://www.gazzetta.gr/football/article/1093941/vosnia-ellada-0-0

http://www.sport24.gr/LiveMatches/football_live/vosnia-ellada-live.4712151.html

online stream - 82' napsano obrovska sance - nemimin to googlovat, ani overovat, ale uz k Vasim textum zacinam pristupovat s rezervou, a to cim dal vetsi.

Rozumim, ze neumite recky, zamerne jsem si rikal, ze se podivam nekam na neutralni pudu a zde jsem nasel, ze kulove hrala i Bosna a dokonce i zde je ta sance z 82. minuty zminena.

http://www.sbs.com.au/news/article/2017/06/10/greece-hold-misfiring-bosnia-dour-0-0-draw

rikam si proc to delate? to na ten zapas nikdo nekouka? neni Vam to proste uz blby?

Je to mizerne odvedena prace autora teto recenze. Nebo lepe, neni to recenze, je to nejaky subjektivni pohled, a melo by byt uvedeno, ze se nejedna o recenzi.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele