Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2018

zóna UEFA (Evropa) - skupina H
25.03.2017 18:00 CET
5 : 0
(2:0)

Reportáž

Bosna a Hercegovina - Gibraltar 5:0

Bosna a Hercegovina splnila svou úlohu a povinné tři body jsou její. Dnes se jej obětí stal maličký Gibraltar, který dostal hned pět branek. Domácí sice hráli bez nejlepšího útočníka kádru Edina Džeka, ale jeho absence jim moc nevadila.

Tak trochu tréninkové utkání čekalo na hráče Bosny a Hercegoviny, i když se před jeho startem vyjadřovali soupeři pochvalně. Z houževnatosti Gibraltaru ale nakonec nic nebylo a hosté si domů odvážejí další výprask. O dvě branky se postaral útočník Vedad Ibišević, po jedné přidali také Avdija Vršajević, Edin Višća a Ermin Bičakčić, který korunoval ofenzivní představení domácích v samém závěru.

Na branku Gibraltaru, kterou dnes hájil Deren Ibrahim, se valil jeden útok za druhým. Hned ve čtvrté minutě z toho byla první branka zápasu, protože zkušený zakončovatel Vedad Ibišević si na pravé straně šestnáctky parádně zpracoval dlouhý pas od Miralema Pjaniće a krásnou střelou na zadní tyč překonal dva obránce i s brankářem - 1:0 pro domácí.

Brankář Ibrahim musel likvidovat další krásnou ránu v podání střely Hodžićovy, jenže tentokrát stačil balon vytěsnit. Pak se menší chyby při odkopu dopustil brankář Asmir Begović, který poslal míč jen na kopačky Lee Casciara, který však z otočky pálil těsně vedle a odkrytou branku minul. Delší dobu se nic nedělo a tempo ustalo.

Až tři minuty před koncem první půle se domácí znovu připomněli. Edin Višća poslal před bránu z levé strany šestnáctky střílený centr, na který si naskočil Vedad Ibišević a jeho trknutí do míče znamenalo vedení o dvě branky! Zkušený útočník pak ještě v nastaveném čase poslal míč od Pjaniće těsně vedle tyče.

Pár minut po změně stran se mohl do listiny střelců zapsat také Miralem Pjanić, ale krásná rána z voleje od hvězdy Juventusu Turín zamířila jen těsně vedle! Mnohem přesnější byl Avdija Vršajević, který zakončil krásný pas od střídajícího beka Daniela Pavloviće. Hodně mu pomohlo také to, že hostující obránci nedokázali míč odvrátit a on byl na zadní tyči sám - 3:0.

Právě Vršajević byl u zrodu další branky, neboť jen o pár minut později na pravé straně šestnáctky doběhl míč těsně před čárou a poslal jen do pokutového území. Tam si naběhl Edin Višća a krásnou střelou z první jej poslal k tyči! Pak nebyl podobným stylem úspěšný Mario Vrančić, který těsně minul bránu.

Deset minut před koncem utkání Hodžić napřáhl zpoza šestnáctky k nádherné ráně, která se však nakonec těsně stočila vedle tyče. Střídající Anthony Bardon pak na opačné straně vyzkoušel reflexy brankáře Begoviće, který musel protivníkovu ránu k tyči likvidovat. A pomohl ještě založit další útok Bosny, když Vedad Ibišević z úhlu našel v druhé vlně volnějšího Bičakčiće, který poslal balon z voleje do sítě - 5:0.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Tip 1....5:0

Reagovat
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

6:1

Reagovat
veikko

6:0

Reagovat
syraLFC

Džeko dá 3 a víc

Reagovat
syraLFC

ah ted koukám že hrat ani nebude

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele