Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2018

zóna UEFA (Evropa) - skupina H
06.09.2016 20:45 CET
5 : 0
(2:0)

Reportáž

Bosna a Hercegovina - Estonsko 5:0

Pět gólů, čtyři různí střelci. Bosna a Hercegovina na úvod kvalifikace o Mistrovství světa v Rusku bez problémů smetla Estonsko a dostala se do čela skupiny H. Hosté kladli v Zenici odpor opravdu jen krátkou chvíli, než se trefil Emir Spahič. Právě autor rozhodujícího zásahu se nakonec jako jediný zapsal do střelecké listiny dvakrát.

Uběhlo pouze sedm minut a domácí se radovali z vedení. Estonci nebyli v šestnáctce dostatečně důrazní, po Pjaničově rozehraném přímém volném kopu se míč dostal k nohám Spahiče, jenž neměl problém hlavou překonat gólmana Aksalua poprvé. Ve 23. minutě se Bosňané propracovali ke své druhé trefě.

Džeko si na hranici ofsajdu naběhl na parádní kolmici, ze strany ho podrazil ve vápně Klavan a český rozhodčí Zelinka ukázal správně na bílý puntík. Sám faulovaný se postavil k exekuci nařízeného pokutového kopu a bez problémů ho proměnil. Estonsko i nadále hrálo druhé housle, jejich soupeř naopak v pohodě držel pohodlný náskok.

V 61. minutě ještě Ibiševič namířil svou střelu do tyčky. Asi definitivní pojistku vítězství pak zařídil o deset minut později Medunjanin. Pjanič poslal centr z rohového čtvrtkruhu trošku překvapivě na hranici pokutového území, kam si naběhl jeho zcela volný spoluhráč a ten z voleje propálil vše, co mu stálo v cestě.

Domácí fanoušci mohli ve zbývajících minutách utkání slavit ještě další dva platné góly. Sedm minut před koncem Miličevič poslal z pravé strany jemný oblouček na hlavičku Ibiševiče, jenž snadno skóroval. V nastavení se pak ještě zaradoval Spahič, který usměrnil do sítě další z dobrých pasů po rohovém kopu od Pjaniče.

Autor: Patrik Sandev / uefa.com

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
Mořská vosa

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0 (Džeko, Pjanič)

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele