Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2018

zóna UEFA (Evropa) - skupina A
07.10.2017 20:45 CET
1 : 3
(0:1)

Reportáž

Nizozemci v Bělorusku vyhráli, ale účast na MS se jim vzdaluje

Přestože nizozemský národní tým splnil proti Bělorusku roli favorita a zvítězil v Borisově 3:1, radost z tohoto triumfu mají příznivci Oranjes pramalou. Tým Dicka Advocaata totiž nadále zůstává až na třetím místě skupiny A s tříbodovou ztrátou na druhé Švédsko, s nímž se sice utká v závěrečném úterním klání, jenže seveřané mají k dobru i obrovský dvanáctigólový náskok ve skóre, které je při rovnosti bodů rozhodující.

Nizozemci s vědomím osmigólové výhry Švédů nad Lucemburskem potřebovali k udržení naděje na postup nutně v Bělorusku zvítězit hodně vysokým rozdílem a po třiadvaceti minutách hry k tomu učinili první krok. Těsně předtím orazítkoval Vincent Janssen povedenou ranou z hranice šestnáctky břevno, ovšem jeho spoluhráči se dostali k odraženému míči a pokračovali v ofenzivním snažení. To korunoval Ryan Babel centrem na zadní tyč k nohám Arjena Robbena, jenž sklepl z prvního doteku míč Davymu Pröpperovi a záložník Brightonu bez váhání prostřelil brankáře Chernika.

Také ve zbytku první půle měli více ze hry Oranjes, ale střely Vilheny s Janssenem si na běloruského gólmana nepřišly, a tak se o přestávce odcházelo do kabin za pouze jednobrankového vedení hostí. A po změně stran bylo pro Nizozemce ještě hůře, neboť Bělorusko do druhé půle vyrukovalo s podstatně lepším výkonem. Balanovichovu střelu ještě stačil brankář Cillessen vyrazit na roh, ovšem v pětapadesáté minutě byl již gólman Barcelony překonán. Balanovich tentokrát místo zakončení našel v lepší pozici Maksima Volodjka, jehož parádní přízemní rána zapadla přesně k tyči.

Až pět minut před vypršením základní hrací doby se svěřenci Dicka Advocaata dočkali opětovného zisku vedení, když rozhodčí Michael Oliver posoudil zákrok Nikolaie Signeviche při bránění rohového kopu jako provinění proti pravidlům a nařídil pokutový kop, který Arjen Robben bezpečně proměnil.

V třetí minutě nastavení pak ještě stihl upravit skóre tvrdou ranou z přímého kopu střídající Memphis Depay. Konečný stav 3:1 je přesto pro Nizozemce zklamáním, neboť jejich šance na účast v baráži spočívá ve stěží představitelné demolici Švédska v závěrečném zápase skupiny. Seveřané totiž mají rozdíl skóre lepší o celých dvanáct branek.

Autor: Martin Kantor

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

Holandsku stačí na postup z 2 miesta vyhrať s Bieloruskom a doma poraziť Svedsko kedže v svedsku malí vzájomny zápas remizu tak pri rovnosti bodov postupí Holandsko rozumiem tomu dobre ?

Reagovat
smazaný uživatel

Pri rovnosti bodov rozhoduje skore a nie vzajomak a to ma svedsko lepsie oproti holandsku +6

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to sú zmenené pravidla a tým padom je Holandsko mrtvé ak dnes nevyhrá nejakým šialeným výsledkom 0 6 minimálne

Reagovat
veikko

1:4

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele