Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2018

zóna UEFA (Evropa) - skupina A
06.09.2016 20:45 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Francie veze z Běloruska jen bod

Francie se dlouho snažila překonat Bělorusko a vstřelit mu alespoň jeden gól, ale ani přes enormní snahy v závěru utkání se jí to nepovedlo. A protože Bělorusko nezahrozilo příliš nebezpečně, oba týmy se v premiéře rozešly bez branek.

Bělorusy nečekalo nic snadného, protože hned na úvod se museli popasovat s Francouzy. Tým trenéra Deschampse se pokoušel vylepšit si chuť po známém finále doma pořádaného turnaje, které mohlo dopadnout o trochu lépe. Bělorusko zase chtělo dokázat, že už to dávno není otloukánek velkých týmů.

Domácí celek poslal do utkání jediného vysunutého hrota jménem Signević. Toho podporovali hráči jako Majewski, Gordejčuk nebo kapitán Kalačev. Největší kus práce ale nejspíš čekal brankáře Harbunowa. Jeho sokem na druhé straně byl Steve Mandanda, kterého bránili mimo jiné Sidibé, Varane, Koscielny nebo Kurzawa. Obránci Běloruska měli hodně náročný úkol také proto, že se proti nim od začátku postavil hodně dobrý útok v podání Griezmanna, Girouda a Martiala.

Hned od začátku o sobě dávala vědět hodně silná záložní řada Les Bleus, do níž se vešli silový hráči jako Pogba, Sissoko nebo Kanté. Už ve čtvrté minutě se ale Francouzi museli strachovat, protože zkušený stoper Koscielny předvedl velmi špatný odhad. Poslal "malou domů" velmi slabě, ale naštěstí pro něj situace odhadl Steve Mandanda, který rychle vyběhl. Na opačné straně bylo vzrušení v osmé minutě, kdy se k míči postavil Antoine Griezmann a skvělým kopem donutil brankáře Harbunowa k zásahu.

Toho jeho obránci nechali na holičkách také při spolupráci mezi Antoinem Griezmannem a Paulem Pogbou. Prve jmenovaný útočník nahrával mohutného záložníkovi, který napřáhl k velmi povedené střele. Hvězda Manchesteru United mířila přesně také po půl hodině hry, jenže ani tentokrát nedopustil brankář Běloruska změnu skóre. V další akci Francie mu zase pomohla neschopnost Oliviera Girouda, který nakonec Varaneho pas nezasáhl!

O chvíli později už sice Giroud podobně obtížný pas zpracoval, jenže si zase podle mínění sudího pomohl faulem, takže celá akce byla zastavena. První půle skončila v poklidu a bez vzruchů, ostatně jak tomu odpovídalo dění po celý poločas. Příliš atraktivní fotbal se nehrál a Francie působila dojmem týmu, který hraje spíše na dominanci a držení míče než góly a akce.

To vše se změnilo ve druhém poločase, protože Francie přidala na tempu. Po šanci Griezmanna ohrožoval bránu Harbunowa Olivier Giroud, kterého mladší kolega z útoku uvolnil patičkou. Jenže hvězda Arsenalu mířila těsně vedle! Poté, co se na hřiště dostavil Dimitri Payet, předvedl Harbunow další skvělý zákrok po ráně Griezmanna z volného přímého kopu. A s dalším pokusem už mu musela pomoci branková konstrukce, protože Raphaël Varane mířil hlavou jen do břevna!

Obránce Realu Madrid pálil z větší vzdálenosti rovněž zajímavě, i když brankáře Harbunowa nenachytal. A brankář Běloruska kouzlil také po centru Payeta, který zakončoval obránce Kurzawa. Nakonec z toho byl jen roh, který Francie nevyužila. Její tlak byl ale enormní. S přibývajícím časem se Francie cítila stále více nervózní, ale neustále vkládala maximum do útoku. Na posledních pět minut se dostavil i Kevin Gameiro, který nahradil unaveného paliče Girouda.

A právě Gameiro se dostal do další obrovské šance. Po skvělém pasu od kolegy Griezmanna, s nímž teď tvoří spoluhráče i na klubové úrovni, si hrudí zpracoval míč, jenže nevyšlo mu obtížné zakončení. S dalším projektilem přispěchal Kanté, který však pálil těsně vedle. Galský kohout nakonec jen remizoval s Běloruskem.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (9)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

0-2

Reagovat
Mořská vosa

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2-1

Reagovat
smazaný uživatel

3:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:3 (Griezmann, Pogba, Payet)

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele