Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2018

zóna UEFA (Evropa) - skupina C
04.09.2017 18:00 CET
5 : 1
(2:0)

Reportáž

Ázerbájdžán - San Marino 5:1

Ázerbájdžán zlikvidoval hosty ze San Marina drtivým způsobem a poslal do jejich sítě hned pět kousků. Tento výsledek má vliv na tabulku i postavení České republiky, která se alespoň na chvíli ocitá až na čtvrtém místě. San Marino jen prodlužuje své trápení a nadále je bez bodu.

Duel mezi dvěma obdobně hodnocenými týmy zprvu moc zábavy nesliboval, ale o to lepší výsledek je. Ázerbájdžán se od začátku snažil vnutit soupeři své názory na to, jak by se měl zápas odvíjet. Ismajilov odcentroval míč z rohového praporku na Abdullajeva a ten v obležení několika soupeřů zamířil hlavou vysoko nad.

Ve dvacáté minutě už se skóre měnilo ve prospěch aktivnějších domácích hráčů. Abdullajev proběhl až k vápnu a zleva odcentroval. Míč nakonec proskotačil až k Äfranu Ismayilovi, který se nemýlil! O pouhých pět minut domácí vedli o dvě branky. Richard Almeida po centru ještě netrefil přesně, ale dorážející záložník Araz Abdullayev už neměl problémy překonat brankáře Alda Simonciniho - 2:0.

První půli zakončil velmi zajímavým střeleckým pokusem Äfran Ismayilov, který však pálil jen do připraveného protihráče. Ramil Šejdajev posléze pálil těsně vedle brány! Hráči Ázerbájdžánu vlétli na svého soupeře podobně také ve druhé půli a opět to byli oni, kdo diktoval tempo.

Zkušený záložník Cavid Hüseynov vyslal do útoku povedenou kolmicí nabíhajícího Äfrana Ismayilova, který vnikl do pravé části vápna a krásnou ranou k tyči propálil Simonciniho - 3:0.

Tou dobou se s akcemi roztrhl pytel. Šejdajev těsně minul tyč, Danilo Rinaldi na opačné straně měl podobné problémy a minul. Po hodině hry Ramazanov trefil tyč a když dorážel Richard Almeida, sudí mu odpískal ofsajd, kterým negoval jeho gólovou radost. Kalich hořkosti pak musel vypít mladíček Michele Cevoli, který si po prudkém centru zleva srazil míč do vlastní brány.

Patnáct minut před koncem se hosté dočkali alespoň čestného snížení, protože Mirko Palazzi si naběhl do vápna na pas od Grandoniho a hlavou se nemýlil. Gólový účet zápasu ale uzavřeli přeci jen domácí hráči, protože devět minut před koncem si balon ke standardní situaci postavil veterán Räşad Färhad Sadiqov a nádhernou ranou jej poslal k tyči - 5:1.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele