Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2018

zóna UEFA (Evropa) - skupina E
08.10.2016 18:00 CET
0 : 5
(0:4)

Reportáž

Arménie - Rumunsko 0:5

Fotbalisté Rumunska napravili úvodní remízový výsledek s Černou Horou a nyní bez větších potíží deklasovali Arménii na její půdě v poměru 5:0. Díky tomu se v tabulce skupiny E posunuli na vedoucí příčku se čtyřmi body, o kterou se díky shodnému skóre dělí právě s Černou Horou. Domácím hodně uškodilo vyloučení už ze třetí minuty, se skóre 0:6 a žádným bodovým ziskem jsou na poslední šesté pozici.

Jeden z klíčových momentů se zrodil po necelých sto osmdesáti sekundách. Po rohovém kopu z pravé strany a následné hlavičce zastavil míč rukou před brankovou čarou Gor Malakjan a za zabránění dosažení branky musel po přímé červené kartě odejít do sprch. K následnému pokutovému kopu se odhodlal Bogdan Stancu a s přehledem poslal míč do odkryté části, brankář Beglarjan se hnul na opačnou stranu a neměl žádnou šanci zasáhnout.

Hosté pojistili náskok v 10. minutě, kdy nádhernou kolmici za obranu vymyslel Nicolae Stanciu a našel nabíhajícího Adriana Popu. Ten zachoval chladnou hlavou a krásným lobem z hranice pokutového území přehodil padajícího Beglarjana. Sotva uběhly dvě minuty a bylo to už o tři branky. Po přiťuknutí od Stanciua vystřelil z dobrých dvaceti metrů Răzvan Marin a jeho skákavá střela zapadla k bližší tyči.

Stejný hráč mohl podruhé v tomto utkání skórovat o čtvrthodiny později, tentokráte po jeho dělovce z pětadvaceti metrů zasáhl nadvakrát arménský strážce. Jenže po půl hodině hry Beglarjan přeci jen inkasoval počtvrté. Autorem gólu byl velice aktivní Stanciu. Po špatném odkopu si míč navedl do střelecké pozice Stancu a předložil ho lépe postavenému Stanciuovi, který bombou ze čtrnácti metrů dopravil míč s pomocí břevna za brankovou čáru.

Ihned na to opět předvedl Stanciu své schopnosti a pokusem zpoza šestnáctky nechal vyniknout fantastického Beglarjana. Hosté pokračovali s obstřelováním branky ze střední vzdálenosti i nadále, pět minut po přestávce lízl levou tyč Marin. Gólový účet utkání uzavřel v 59. minutě Alexandru Chipciu, kdy po nahrávce Marina přetlačil jednoho z protihráčů a své sólo zakončil kolem Beglarjana ke vzdálenější tyči. Rumunsko dominovalo až do samého konce a po trestuhodně spálené možnosti střídajícího Keșerüa svůj náskok již nevylepšilo.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, espnfc.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
pawelFCB

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele