Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2018

zóna UEFA (Evropa) - skupina E
26.03.2017 18:00 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Arménie - Kazachstán 2:0

Arménie si doma dokázala poradit s Kazachstánem především díky dvěma gólům, o které se postarali Henrik Mchitarjan a Aras Özbiliz. V první půli se domácí Arménie ještě se soupeřem trápila, ale ve druhé už měla více štěstí v zakončení.

Arménie začala hodně zostra a to doslova. Už ve třetí minutě si totiž na centr do vápna nabíhal Gevorg Ghazarjan, který však nepostřehl vyběhnuvšího brankáře Davida Loriju a přeletěl přes něj. Následoval hodně bolestivý pád, který už Ghazarjan nerozchodil po svých a ze hřiště jej museli odnést zdravotníci. Arménie zabrala a nepouštěla svého soka do zakončení.

Naopak se málem dočkali domácí, když si Marcos Pizzelli naběhl do blízkosti branky Kazachstánu, ale po jeho střele byl připraven David Lorija. Marcos Pizzelli dostal šanci zahrávat volný přímý kop po faulu na Mchitarjana, jenže nenaložil s ním moc dobře. Po třiceti minutách se málem měnilo skóre ve prospěch domácích, když krásná nahrávka od Mchitarjana našla aktivního Pizzelliho. Ten se ocitl v pokutovém území, ale tváří v tvář brankáři Lorijovi neuspěl.

Deset minut před koncem první půle Pizzelli uvolnil Henricha Mchitarjana, který se dostal v pokutovém území ke střele. Brankáře Loriju sice překonal, leč za toho zaskočila tyč! Hodně aktivní Pizzelli v samém závěru prvního poločasu pálil z volného přímého kopu pod břevno branky Kazachstánu, ale brankář David Loria balon dokázal vyboxovat do bezpečí.

Kazachstán se ve druhé půli pustil do svého soupeře s mnohem větší vervou a důrazem, takže Arménie chvíli hledala cesta do šancí. Domácím hodně pomohla situace, v níž Serhij Malyj fauloval poměrně ostře a protože už jednu žlutou kartu měl, musel předčasně opustit hrací plochu. Tehdy už hostům moc šancí na zvrat nezbývalo a rovněž jejich aktivita opadla.

Svou přesilovku domácí využili bleskově dvacet minut před koncem. Henrik Mchitarjan dostal krásnou nahrávku k vápnu, míč si zpracoval a postupoval s ním směrem brankáře Lorijy. Zpoza vápna vystřel za obráncem a balon zapadl krásně k tyči - 1:0 pro domácí.

A nebylo to všechno, protože o pouhé dvě minuty později dostal Aras Özbiliz do pokutového území přihrávku od Kama Hovhannisjana a z voleje napálil pod břevno! Brankář Lorija na jeho zakončení neměl nárok a domácí vedli o dvě branky. To jim stačilo, dopředu se nehnali a protože se v samém závěru netrefil Mužikov, proti jehož střele parádně zasáhl Arsen Beglarjan, skóre se už nezměnilo.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Tip 1...3:2

Reagovat
veikko

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele