Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2018

zóna UEFA (Evropa) - skupina B
10.10.2016 20:45 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

Andorra - Švýcarsko 1:2

Andorra se zatím svou kvalifikační skupinou o mistrovství světa v Ruska protlouká bez bodu a v pátek musela dokonce snést od Portugalska šestigólový výprask. Dnes však coby hostitel přivítala ve svém hlavním městě v rámci dalšího střetnutí na cestě k účasti na světovém šampionátu Švýcary, kterým se naopak v kvalifikaci daří nad očekávání.

Osmifinalisté letošního mistrovství Evropy zatím skupinou kráčí bez ztráty kytičkou, přičemž zejména úvodní výhra 2:0 na půdě úřadujících mistrů Evropy byla hodně překvapivou. Skalp Portugalska pak v Budapešti doplnila těsná výhra nad domácím Maďarskem a Švýcaři jsou se šesti body směrem k postupovým vyhlídkám ve velmi výhodné pozici.

Přidání dalšího vítězství proti papírově mnohem slabšímu soupeři bylo před utkáním považováno za povinnost, což potvrdily už první minuty zápasu. Již v devatenácté minutě šlo Švýcarsko do vedení, když byl po faulu nad Admira Mehmediho v šestnáctce Andorry sudím odpískán pokutový kop, k jehož exekuci se postavil Fabian Schär a svou příležitost získat mužstvu náskok suverénně proměnil.

Na pojišťovací gól na 2:0 si ovšem jinak po celý zápas očekávaně výrazně aktivnější Švýcaři museli počkat až do druhého poločasu. V sedmadesáté minutě se o něj hlavou postaral Admir Mehmedi, když ho ve vápně přesným centrem ideálně našel Shaqiri.

I Andorra se ovšem nakonec dočkala čestného úspěchu - v nastaveném čase krásnou pumelicí zhruba ze třiceti metrů na rozdíl jediné branky snížil Álex Martínez, na body to však už outsiderovi nestačilo.

Autor: Jan Pikous / onlajny.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
pawelFCB

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:5

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele