Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2018

zóna UEFA (Evropa) - skupina B
06.09.2016 20:45 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Andorra - Lotyšsko 0:1

S odřenýma ušima se Lotyšsko radovalo z povinných tří bodů. Andorra mu byla po celý zápas více než rovnocenným protivníkem, jediný rozdíl vlastně vznikl ve statistice nejdůležitější, a to v počtu vstřelených branek. O osudu utkání totiž rozhodl ve 48. minutě Valerijs Šabala z poměrně ojedinělé šance.

Dalo se očekávat, že žádnou velkou ofenzivní podívanou tohle střetnutí nenabídne. Andorra se, ostatně jako ve většině svých zápasů, především snažila bránit nerozhodný výsledek, neboť hodlala přerušit nelichotivou bilanci žádného získaného bodu v pěti kvalifikačních cyklech za sebou i za cenu nepříliš líbivého fotbalu.

Do jakési první větší možnosti se domácí dostali až ve 36. minutě. Po autovém vhazování se balón odrazil k nohám Ludovica Clementeho, ten ho ale zhruba z dvaceti pěti metrů poslal jen do rukavic gólmana Vaninse. V závěru půle již Ludovic Clemente pocuchal nervy soupeře o dost více, to když svou hlavičku usměrnil ze záklonu do břevna.

Lotyši nenašli na soupeřovu pevnou a urputnou defenzívu v první pětačtyřicetiminutovce absolutně žádný recept. Ačkoli již Andorra hrála bez své dlouholeté opory defenzívy Óscara Sonejeeho, jenž ve čtyřiceti letech ukončil kariéru, poměrně snadno a hlavně jistě zastavovala útoky svého soka mnohokrát už v samotném zárodku.

Jenže zkraje druhého dějství si vybral v rozhodující moment slabší chvilku Ferran Pol, hájící andorskou svatyni. Jagodinskis poslal dlouhý pas na hranici pokutového území, kde Šabala předskočil kapitána Limu, a protože domácí gólman necitlivě vyběhl z branky, obloučkem mu míč propadl až za jeho brankovou čáru.

Sympaticky hrající mužstvo kouče Kolda Álvareze se nevzdalo. Na nevalně hrající Lotyšsko si právem mohlo věřit, dost prostoru pořád dostával Ludovic Clemente, jehož hezkou střelu z 59. minuty mířící do šibenice musel likvidovat Vanins. Ve čtvrté minutě nastavení ještě mohl srovnat Lima, jenže jeho pokus u tyčky Vanins rovněž polapil.

Autor: Patrik Sandev / uefa.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele