Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2018

zóna UEFA (Evropa) - skupina G
02.09.2017 18:00 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Albánie - Lichtenštejnsko 2:0

Ani jednou se nepodařilo Lichtenštejnsku vystřelit na soupeřovu branku, a s takovou statistikou v Elbasanu jednoduše nemohlo uspět. Albánie si jakožto favorit střetnutí dokráčel pro povinné tři body a udržel své šance na postup nad vodou. Skórovat se jí ovšem podařilo až po přestávce, a to zásluhou Odiseho Roshiho a Ansiho Agolliho.

Spolu se San Marinem mají svěřenci kouče Reneho Pauritscha nejhorší ofenzívu vůbec. A že se jim bude těžko vylepšovat číslo jednoho dosaženého gólu ve zbytku celé kvalifikace, potvrdil také tenhle zápas. Směrem dopředu si hosté nevytvořili zhola nic, a i když Kuq e Zinjtë umějí zahrát určitě lépe, i slabší výkon jim bohatě stačil na vítězství.

V prvním poločase museli být nadšeni spíše všichni fajnšmekři defenzivního fotbalu, vskutku toho k vidění moc nebylo. Ačkoli Albánie držela v sedmdesáti procentech míč na svých kopačkách, šancí si nevytvářela ani zdaleka tolik, kolik si představovala. Lichtenštejnsko se urputně bránilo a nutno dodat, že dosti účelně a hlavně úspěšně.

V 7. minutě se jako první osmělil Llullaku, jenže mezi tři tyče, které okupoval Jehle, nezamířil, jen o pár chvil později ani Basha hostujícího brankáře svým pokusem neohrozil. V 17. minutě svá mířidla neseřídil rovněž Memushaj, až Grezda v závěru prvního dějství Jehleho přece prověřil, ten však jeho střelu z voleje vyrazil nakonec do bezpečí.

V 54. minutě se aktivnější Albánie přece dočkala své zasloužené odměny. Centr z rohového čtvrtkruhu od Memushaje vyboxoval Jehle pouze na kopačku Bashy, jehož následnou dělovku tečoval do sítě chytře Roshi. Tahle trefa domácí nakopla a o čtyři minuty později mohl být rozdíl mezi oběma týmy ještě větší, nicméně Mavraj hlavou minul.

Lichtenštejnsko se na žádnou odpověď nezmohlo, Albáncům se přesto podařilo přidat pojišťovací zásah až dvanáct minut před závěrečným hvizdem. Agolli to za vápnem udělal velmi dobře, na jeho hranici si kličkou srovnal míč na svou pravačku a krásným technickým pokusem zamířil přesně ke vzdálenější tyči, kam se Jehle jen marně natahoval.

Autor: Patrik Sandev / uefa.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele