play off - čtvrtfinále
14.06.2015 06:30 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Uzbekistán "20" - Senegal "20" 0:1

Když senegalský kouč Joseph Koto mluvil před čtvrtfinálovým výkopem o tom, že cílem jeho týmu je postoupit až do finále, mnozí to považovali za klasické motivační nadsazování; nyní je však situace zcela odlišná. Německo a Portugalsko jsou ze hry venku, zatímco Senegal postupuje mezi elitní čtveřici. Uzbekistán porazil těsně 1:0, stačila mu k tomu přesná trefa Mamadou Thiama.

Asi málokoho překvapilo, že se diváci ve Wellingtonu nestali svědky nějakého nádherného ofenzivního spektáklu - oba týmy jsou na tom kvalitativně zhruba podobně, oba mohly považovat za úspěch už samotný postup do čtvrtfinále, a myšlenka bojů o medaile přinutila oba trenéry držet se vzadu a příliš neriskovat. Zpočátku se tak na hřišti nedělo vlastně vůbec nic; Senegalci i Uzbekistánci poctivě bránili a na útočnou snahu víceméně rezignovali.

Takto běžel zápas prvních 20 minut; potom alespoň přišla první šance. Sražený míč zpracoval Obrochim Abdullajev, jeho střelu však pohodlně zlikvidoval africký gólman Ibrahima Sy. Na druhé straně právě Abdullajevova chyba pustila do šance Alassane Sowa, i tentokrát ale zaúřadoval brankář - v tomto případě Dilšod Chamrajev.

Druhé dějství začali aktivněji Senegalci a Chamrajev se musel vytáhnout proti ráně Rogera Gomise. Jejich útoky organizovalo efektní duo Thiam - Rémi Nassalan, a právě z této spolupráce se nakonec zrodil i vítězný gól. První varovnou ránu Thiama ještě Uzbeci ustáli, třináct minut před koncem zápasu však už se Afričané radovali: z protiútoku přečíslili uzbeckou defenzivu, Nassalan se elegantně uvolnil a přesným pasem našel zakončujícího Thiama.

Autor: Dominik Zezula / fifa.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele