play off - o 3. místo
20.06.2015 03:30 CET
1 : 3
(0:0)

Reportáž

Bronz z MS "20" putuje do Mali, které zvládlo koncovku

Velice záživné utkání o bronz mezi sebou v noci na dnešek sehrály dva africké výběry z Mali a Senegalu. Závěrečné drama z poslední půlhodiny nakonec rozhodly tři po sobě jdoucí trefy Malijců, kteří celý poločas hráli přesilovku. Dvěma brankami se blýskl celý turnaj zářící Adama Traoré...

Utkání se od počátku hrálo v závratném tempu, což byl standard stanovený skutečně již první minutou a šancí Hamidoua Traorého. O deset minut později mohlo aktivnější Mali opět skórovat, a opět mu to nevyšlo - tentokrát Ibrahima Sy dobře zmenšil střelecký úhel Doumbiovi a donutil ho lobovat míč přes bránu.

Senegal se postupem času zlepšoval a brankář Djigui Diarra se musel vytáhnout hned se dvěma hezkými zákroky; především ten proti táhnoucí se hlavičce Sidyho Sarra byl skoro až dechberoucí. Čím dál lepší Senegal byl nicméně na nějakou dobu zaražen událostí ze 45. minuty, kdy rozhodčí vyloučil Moussu Ba po druhé žluté kartě za ukázkový hokejový bodyček.

Tak se stalo těsně před přestávkou, Senegal se však nijak nepoložil a dokonce se po více než hodině hry ujal vedení. Na vyhranou hlavičku majestátního Sarra si počkal Wadji a po krátkém popotažení balonu vypustil nikterak prudkou, zato ale dobře umístěnou gólovou střelu do dolního rohu brány.

Za takových okolností se dala čekat akorát silnější malijská odezva, a ta se skutečně dostavila. Po deseti minutách se Adama Traoré blýskl famózním přímým kopem a tentýž hráč brzy - chvíli poté, co Ibrahima Sy zklikvidoval další penaltu na turnaji Sackovi - dokonce obracel v podobně stylovém duchu; pořádnou bombou slabší levačkou.

V tom momentě ještě nebylo hotovo, to ne. Djigui Diarra musel vzápětí likvidovat přímý kop Nianga i dorážku Thiama, nicméně v nastavení nakonec výsledné skóre 1:3 přeci jen stanovil Samassékou po pěkném přiťuknutí Traorého.

Autor: Tomáš Daníček / fifa.com

Komentáře (9)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
elChe

Na EF se ocividne chrape...

Reagovat
fantomas

Veru sokujici

Reagovat
smazaný uživatel

Tak sem zvědavý kde budou ty hráči Srbska za 8 let, po většině našich hráčů teď neštěkne pes

Reagovat
pepinho2

prosadí se jich o dost víc, než těch našich, no..bohužel

Reagovat
smazaný uživatel

ANDREAS!!!!!!!!!!!

Reagovat
Mr.Mike

Adama Traoré

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele