play off - osmifinále
10.06.2015 09:30 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

USA slaví postup do čtvrtfinále, Kolumbii porazily 1:0

Spojené státy americké většinu zápasu tahaly za kratší konec, ale proti Kolumbii nakonec vstřelily o kýžený gól víc než soupeř. Tomu navíc hrdina zápasu Zackary Steffen lapil penaltu; Američanům tak stačila jediná přesná trefa Rubia Rubina k tomu, aby mohli slavit postup do čtvrtfinále. Kolumbijci nevyužili ani desetiminutovou přesilovku...

Start utkání ovlivnilo vážné zranění Bradforda Jamiesona, jenž si přivodil potíže s rukou a musel být odnesen na nosítkách. V prvním poločase příliš šancí k vidění nebylo, největší šanci měl na noze Jihoameričan Santos Borre, jemuž překazil radost blokující Desevio Payne.

Po změně stran byli Kolumbijci aktivnější, první důležitý zákrok si připsal Zackary Steffen, jenž si poradil s ranou Lucumiho. V následných minutách mířili nepřesně ještě Barrera a Zapata.

Převaha Kolumbie však vyšla zcela nazmar - naopak, USA se stačilo nadechnout k jedinému útoku, aby se dostaly do vedení. Z nepřehledného vzdušného souboje získal míč Paul Arriola, jehož střelu sice opřel pouze do bránícího soupeře, avšak druhý pokus Rubia Rubina už byl úspěšný. Nádherná střela z nějakých 12 metrů zapadla přesně pod břevno - 1:0.

Kolumbijci logicky museli zapnout na vyšší rychlostní stupeň a ještě větší pozornost zaměřit na ofenzivu. Díky tomu však vznikali v jejich obranných řadách mezery, které Američané zkoušeli vyplňovat. Třetí gól na turnaji mu vlil novou krev do žil, v krátkém časovém úseku neúspěšně vedl rychlý protiútok a nepřesně vypálil ze střední vzdálenosti.

Závěrečná čtvrthodina utkání se nesla v duchu náporu Kolumbie, která však dlouho nedokázala Steffena v brance Američanů vůbec prověřit. Až po 80 minutách utkání Kellyn Acosta zápasnickým chvatem složil ve vápně k zemi Quinonese a navíc uviděl druhou žlutou, a tedy i červenou kartu.

Exekutor Jarlan Barrera však tuto obrovskou šanci odmítl a hrdinou se naopak stal gólman USA Zackary Steffen, který jeho přízemní střelu dokázal polapit. Další perfektní zákrok si po následném rohovém kopu připsal Arriola, jenž na brankové čáře vyhlavičkoval gólovou střelu Quinoneze.

Závěr zápasu už si oslabení Američané, kteří v průběhu utkání zblokovali fantastických 11 střel soupeře, dokázali s menšími problémy pohlídat bez obdržené branky a Kolumbie se s šampionátem dvacetiletých loučí ve stejné fázi jako před dvěma lety. Fotbalisté Spojených států se naopak po osmi letech opět mohou těšit na čtvrtfinále, kde se utkají se Srbskem.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele