play off - osmifinále
10.06.2015 09:30 CET
1 : 1
1:3 pen.
(0:0, 1:1)

Reportáž

O postupu Senegalu přes Ukrajinu do čtvrtfinále rozhodly až pokutové kopy

Až penaltový rozstřel rozhodl o čtvrtém čtvrtfinalistovi mistrovství světa do 20 let. Jeho hrdinou se stal brankář Senegalu Ibrahim Sy, který pochytal hned tři ze čtyř střel Ukrajinců. V základní hrací době padly dvě branky, obě ve druhém poločase. Skóre otevřel Bjesjedin; Senegal vyrovnal až v závěru díky Sarrovi.

V prvním poločase neměli brankáři na obou stranách prakticky žádnou výraznou práci. Bogdan Sarnavskij se mohl jen dívat, kterak si Sarr přehazuje míč přes hlavu a pálí výrazně mimo. Ibou Sy na druhé straně rovněž nečelil jedné jediné střele. K nim se fotbalisté zmohli až po změně stran, avšak poměrně záhy.

Nejlepší střelec turnaje Viktor Kovalenko byl blízko šesté brance na turnaji, když v dokonalé pozici dorážel míč po ráně Bjesjedina. Oba pokusy však perfektní Sy kryl. Až po 70 minutách jej překonal právě Bjesjedin, jenž uspěl s přízemní střelou na zadní tyčku - 1:0.

Sarnavskij udržel čisté konto ve všech třech zápasech základní skupiny a svou kvalitu potvrdil i v osmifinále. S ránou Rogera Gomise pod břevno si báječně poradil a udržel Ukrajinu ve vedení. V 83. minutě už ale o svoji počestnost přišel - na konečných 1:1 vyrovnal Sidy Sarr, jenž poslal zápas do prodloužení.

Deset minut před jeho koncem měl velkou šanci Kovalenko, ale jeho ránu pod břevno efektně gólman Senegalu lapil. Hned za minutu se mohlo urodit i na druhé straně, přímý kop Wagueho prolétl jen těsně vedle zadní tyče. Ještě větší příležitost měli Afričané v úplném závěru třicetiminutového prodloužení, kdy se Ndiaye dostal k hlavičce na hranici malého vápna, ale netrefil branku.

O postupujícím do čtvrtfinále tak rozhodly až pokutové kopy, jejichž suverénním hrdinou se stal brankář Senegalu Ibrahim Sy. Ten pochytal penalty Čumaka, Charatina i Lučkevyče, jediný, kdo jej překonal, byl Artem Habelok.

Senegalští střelci Sidy Sarr, Alhassane Sylla a Malick Niang se naopak nemýlili a posunuli africký tým mezi osm nejlepších týmů. Tam se utká s lepším z dvojice Rakousko - Uzbekistán.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (2)

Přidat komentář
HullCity

Nehorázná fraška od těch zasranců z Brazílie!!!Tihle zasranci by už nikdy neměli pískat!!!!Nejprve ten zmrd neuzná REGULÉRNÍ gól Burdy a pak UZNÁ NEREGULÉRNÍ gól těch opičáků.

Reagovat
QooBo

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele