play off - osmifinále
10.06.2015 06:00 CET
2 : 1
po prodloužení
(0:0, 1:1)

Reportáž

Srbsko "20" - Maďarsko "20" 2:1 po prodloužení

Neuvěřitelně smolnou cestou vypadává ze šampionátu do 20 let Maďarsko. To nejprve inkasovalo po standardní situaci v nastavení zápasu, aby posléze minutu před koncem prodloužení padlo dokonce skrze vlastní gól, respektive extrémně nešikovný zásah střídajícího obránce Talabéra...

Srbové se dnes museli obejít bez své největší ofenzivní opory Milinkoviće Saviće, přesto v utkání neměli mnoho problémů s tvorbou šancí - což platilo zejména pro první půli, kdy se brankář Székely výtečně natahoval například po Zďelarově střele nebo dvakrát odmítal Mandiće.

To už přitom bylo jasné, že se bude prodlužovat. Srbové totiž sice předtím jen marně vršili jeden centr na druhý a pouze sporadicky nutili Székelyho k výraznějším intervencím, ovšem v první minutě nastavení se rohový kop povedl Živkovićovi a střídající Šaponjić vyrovnal.

V nastavené 20minutovce Maďaři po většinu času drželi balon, ale přesilovky jinak využívali spíše k oddychu, než že by se hnali do nějaké tvorby šancí. A to se jim krutě vymstilo: ve 119. minutě si nevinný pas z pravé strany nešikovně srazil do sítě Talabér a bylo hotovo.

Srbové se ihned při své první účasti na MS do 20 let dostávají až do čtvrtfinále, kde narazí na lepšího z dvojice USA-Kolumbie.

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele