play off - osmifinále
11.06.2015 09:30 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Německo "20" - Nigérie "20" 1:0

Jeden z největších favoritů na zlato pokračuje na turnaji i nadále - dvacetiletí Němci v ostře sledovaném osmifinále udolali Nigérii díky jediné trefě Levina Oztunaliho 1:0 a mohou se těšit na souboj s Mali. I přes papírově těsný výsledek byla jejich výhra zasloužená..

Svěřenci Franka Wormutha podle očekávání diktovali tempo hry a Nigerijce do zápasu příliš nepouštěli; africký celek se sice v první půli snažil krást míče a útočit skrze brejky, jenže Němci byli zkrátka až příliš dobří. Ačkoliv paradoxně první jejich šance nepřišla z nějakého pečlivě vybudovaného postupného útoku, ale ze standardní situace - roh Marka Stendery z pravé strany mířil na Starka, na poslední chvíli míč odklízel bránící Onyinye Ndidi.

První nigerijský protiútok viděli diváci krátce po čtvrthodině hry, kdy se Taiwo Awoniyi utrhl po pravé straně a přízemním pasem hledat Savioura Godwina; tomu chyběl jen kousíček. Potom však už šli Němci do vedení. Psala se 19. minuta, když Stendera aktivním pressingem vybojoval těsně za vápnem míč od Kingsleye Sokariho a našel volného Oztunaliho, jehož rána levačkou zapadla za záda nigerijského gólmana Enahola.

Německé šance se kupily i nadále - kapitán Kevin Akpoguma vymyslel pas na Hanyho Mukhtara, situaci však vyřešil Enaholo, a strážce africké klece si poradil i se dvěma velkými příležitostmi aktivního Stendery. Ten mimochodem představoval nejnebezpečnějšího hráče i po změně stran; založil třeba pěknou akci, která skončila nepovedenou střelou Mukhtara.

Mukhtarovi vůbec nebylo souzeno přidat dnes další ke svým dosavadním čtyřem brankám - selhal totiž i v další šanci, v níž ho po hodině hry našel Oztunali. Kouč Wormuth potom překvapivě stáhl ze hry Stenderu, což Nigerijcům vlilo čerstvou krev do žil; svěřenci Manu Garby tak dokázali vyvinout závěrečný tlak, i když nakonec z toho žádná opravdu tutová šance stejně nebyla. Gólman Marvin Schwäbe tak víceméně bez potíží udržel čisté konto.

Autor: Dominik Zezula / fifa.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele