play off - semifinále
17.06.2015 06:00 CET
5 : 0
(4:0)

Reportáž

Brazilská "20" Senegalce nešetřila a po výhře 5:0 kráčí do finále

Na semifinále už Senegalcům nevystačily síly, to je asi bezpečné říci. Brazilci je zválcovali stylem start-cíl, už po sedmi minutách vedli o dva góly a dál jen vedení navyšovali, potažmo v pohodě kontrolovali. Afričané už holt na další stupeň neměli potřebnou kvalitu ani energii...

Pro Senegalce to začalo opravdu nejhůř, jak mohlo - v páté minutě si omylem při odklízení centru pravého beka Pedra vstřelil vlastní branku brazilsky znějící Andelinou Correa, a jen o pár sekund později šli Brazilci do trháku tentokrát bez přispění štěstěny. To už Gabriel Jesus nádherně vyvezl balon, posunul ho dopředu Marcosi Guilhermemu a ten zakončil s obdivuhodným přehledem.

Vzápětí sám Gabriel Jesus napálil tyč, ještě do konce první 20minutovky však bylo dílo technicky dokonáno. Madridský Jean Carlos tehdy předvedl své umění na levé straně hřiště, a když jeho centr nedokázal udržet jinak přesvědčivý brankář Sy, pohodlně úřadoval Boschilia.

Také Afričané si na druhé straně vypracovali nějakou tu šanci, vynikající reflex Jeana však odmítl parádní volej Sidyho Sarra, a tak to namísto 1:3 bylo brzy po změně stran už 0:4 z pohledu Senegalců. Mohlo za to famózní sólo krajního obránce Jorgeho.

Ke konci zápasu byl pro jistotu za druhou žlutou kartu vyloučen Elimane Cissé, čehož Brazílie - hrající už dávno v polovičním tempu - ještě jednou využila. Boschilia nádherně nahrával a Marcos Guilherme zatloukl pátý hřebíček do pomyslné senegalské rakve.

Autor: Tomáš Daníček / fifa.com

Komentáře (8)

Přidat komentář
mistr129

Reagovat
smazaný uživatel

Škoda Mali

Reagovat
GEGE

Reagovat
smazaný uživatel

nechapem co na nich bolo. budme radi za srbov, cernochov si tu o zopar rokov uzijeme dosytosti....

Reagovat
pan_Péťa

Btw tohle je dosti rasistické.. Nešlo o barvu pleti, ale co dokázali s míčem..

Reagovat
smazaný uživatel

kopali do bílýho míče

Reagovat
smazaný uživatel

Mozu hrat aj so zltym

Reagovat
pan_Péťa

Souhlas, hráli nádherně individuálně, jen ta větší týmovost tomu chyběla..

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele