Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2024

skupina I, 2. kolo
28.03.2023 20:45 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Ruben Vargas otevřel skóre utkání (© AFP)

Druhá výhra pro Švýcarsko, přemohlo i Izrael. Je zaslouženě v čele skupiny

Nějakou dobu to sice trvalo, jakmile se ale Švýcarsko propracovalo k první brance, už to šlo všechno ráz na ráz. Stačilo nakonec pouhých třináct minut, které oddělovala přestávka mezi poločasy, aby skórovalo hned třikrát a rozhodlo o zasloužené výhře nad Izraelem. A zatímco hosté zase nepřesvědčili po remíze s Kosovem, domácí plynule navázali na skalp Běloruska.

Nutno podotknout, že Izrael v Lancy dokázal slušně konkurovat do první změny skóre. Domácí se v útoku obecně docela stěží prosazovali, s žádnou velkou pravidelností si šance rozhodně netvořili. Ve finále ovšem byli ve správnou chvíli efektivní, pak se jim začalo přece dýchat o něco lépe. A dalšími dvěma góly pak pouze pojistili konečný zisk tří bodů.

V 16. minutě Rossocrociati zahrozili poprvé, a to prostřednictvím standardní situace. Z míst zhruba dvacet metrů od brány měli k dispozici přímý volný kop, Rodríguez míč nakrátko přiťukl ke Xhakovi, ten ho zastavil pro Akanjiho, jenž pravačkou po zemi slušně vypálil, a i když brankář Glazer merunu napoprvé nezkrotil, napodruhé už byl ve svém počínání úspěšný.

Až ve 39. minutě izraelský muž v rukavicích kapituloval. Amdouni poslal centr z pravé strany do šestnáctky, Freuler tam hlavou přizvedl balón do vzduchu, padající míč nakonec skončil na hranici brankového území, odkud pak z voleje, poněkud akrobatickým způsobem, zamířil střelou od břevna do potřebných míst Vargas.

Ve 42. minutě mohl náskok Švýcarska navýšit ještě Amdouni, a to po rychlém brejku, nicméně Glazer si s touto šancí poradil. Ve finále ovšem A-Team smutnit nemusel, hned zkraje druhé půle se totiž přece dočkal dalšího přesného zásahu. Vargas podnikl výpad po levé straně, po jeho nahrávce elegantně zakončoval patičkou Freuler, Glazer každopádně dobře zasáhl. Nakonec ale ne natolik zdárně, neboť se k dorážce dostal neustále hladový Amdouni, jenž posléze pohotově zacílil.

A v 52. minutě Švýcaři svému sokovi ještě jednou nafackovali. Zakaria ve středu pole vyprodukoval moc povedený oblouček, do vápna si na něj seběhl Widmer, a ten svou hlavičku poslal přesně na vzdálenější tyčku. V 86. minutě a poté také v nastavení ještě mohl přidat čtvrtou trefu domácího souboru střídající Okafor, jenže se ani v jednom případě nepotkal s povedenou koncovkou.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele