Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2024

skupina H, 4. kolo
19.06.2023 20:45 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Rasmus Højlund (© AFP)

Slovinci zaskočili silné Dány a vybojovali s nimi cenný bod za remízu 1:1

Slovinsko přivítalo na vlastním stadionu největšího favorita skupiny H z Dánska a po velmi dobrém výkonu se s ním rozešlo smírně po výsledku 1:1, čímž alespoň částečně odčinilo březnovou porážku s jiným skandinávským výběrem z Finska (0:2). V tuto chvíli se v tabulce nachází na čtvrtém místě se sedmi body o skóre právě za třetím Dánskem a o dva body za druhým Kazachstánem.

Naopak svěřenci trenéra Kaspera Hjulmanda po březnové porážce v Kazachstánu (2:3) zaznamenali druhou ztrátu a s dosavadními výsledky příliš spokojeni být nemohou. Domácí outsider začal o něco lépe a první solidní možnost si vypracoval přesně po deseti odehraných minutách, kdy po famózní přihrávce Čerina zakončoval Karničnik, avšak jeho střela z vyložené pozice minula pravou tyč o několik decimetrů.

Slovinci se dostali do překvapivého vedení ve 25. minutě. Čerin rozehrál rohový kop nakrátko a poté zpětnou nahrávkou našel nabíhajícího kanonýra Andraže Šporara, jenž přízemním projektilem ze středu pokutového území propálil bezmocného brankáře Schmeichela. "Seveřané "však od toho momentu přidali a o vyrovnání se postarali necelých pět minut před přestávkou zásluhou ostrostřelce Rasmuse Højlunda.

Teprve dvacetiletý útočník italské Atalanty Bergamo, který například nedávno skolil konkurenční Finsko hattrickem, využil skvělé práce Højbjerga na levé straně a jeho finální pobídku bez potíží usměrnil doprostřed prázdné branky. Dánové po změně stran tvořili hru a chtěli otočit vývoj, ale v 52. minutě se nejprve blýskl brankář Vidovšek proti ráně Eriksena ze střední distance a balón fantasticky vytáhl nad břevno.

Přesně v polovině druhého poločasu byl stejný hráč ještě blíže ke skórování, ovšem tentokráte z bezprostřední blízkosti jen trestuhodně orazítkoval levou konstrukci. Slovinci mohli z ničeho nic udeřit zhruba dvacet minut před závěrečným hvizdem, jenže bombu Mlakara zastavilo břevno a ve zbývajícím průběhu se již nic zásadního nestalo.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele