Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2024

skupina I, 3. kolo
16.06.2023 20:45 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Banner s logem evropské kvalifikace (© AFP)

Neuznaný gól i neproměněné šance. Kosovo v souboji s Rumunskem uzmulo zase jen remízu

Po dvou vítězstvích Rumunsko v kvalifikaci o EURO 2024 poprvé ztratilo body. Nutno však podotknout, že remíza z Kosova pro něj není žádnou ztrátou, pokud si namalujeme ucelený obrázek ze zápasu. V něm totiž domácí ekipa byla lepším týmem, vytvářela si více gólových šancí, akorát je neproměnila. A už potřetí tak sebrala na své konto jen nerozhodný výsledek.

Žádná dechberoucí podívaná se v Prištině rozhodně nekonala během úvodní půlhodinky utkání. A vlastně právě ta jako by jasně naznačila, že gólů v tomto mači opravdu moc padat nebude. Vlastně až ve 35. minutě přišla na řadu první větší příležitost, to když svou pravačkou vypálil ostře Muslija, nicméně hostující brankář Moldovan byl na jeho dělovku připravený. A v samém první půle vyslal jinou jedovku Celina, i v tomto případě ale Moldovan situaci ustál.

V 69. minutě se už Kosovo přece dočkalo rozvlnění sítě, a to prostřednictvím střídajícího Žegrovy, jenže sudí Makkelie nakonec po shlédnutí videa branku neuznal, a to kvůli předchozímu ofsajdu Celiny. Ve druhé minutě nastavení ještě mohl přece domácí rozradostnit Muriti, to by ovšem z otočky musel zacílit přesněji.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com, uefa.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele