Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2024

skupina I, 2. kolo
28.03.2023 20:45 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Radost hráčů Andorry (© AFP)

Andorra nezůstane v kvalifikaci o EURO 2024 bez bodu, uhrála plichtu v Kosovu

Když sudí Gishamer naposledy zapískal v Prištině do píšťalky, radovala se Andorra, jako by vyhrála. Body z reprezentačních zápasů trpaslík z Pyrenejského poloostrova totiž nezískává ani náhodou pravidelně, natož venku, a i remíza pro něj byla jistě velkým úspěchem. Kosovo se sice ujalo ve druhém poločase vedení, jeho soupeř ovšem srovnal stav a pak už nepovolil.

Ve 21. minutě se objevil v dobrém postavení Zeneli, avšak jeho pokus nakonec uměl zablokovat bránící Chus Rubio. Ve 42. minutě se osmělila poprvé v zápase také Andorra, a to prostřednictvím Joana Cervóse, jeho pokus o lob však gólmana Muriče opravdu nepřekvapil. O pár chvil později ještě jednou mohlo udeřit Kosovo, avšak Muriqiho přízemní zakončení vyblokoval do zámezí brankář Iker Álvarez.

První změna skóre přišla na řadu až v 59. minutě. Rashica ze středu pole uvolnil svou kolmicí střídajícího Zhegrovu, ten si naběhl za obranu, vnikl až do šestnáctky a zacílil levačkou přesně na zadní tyčku. Hosté ovšem velmi záhy odpověděli. Joan Cervós v 61. minutě rozehrál standardní situaci centrem do šestnáctky, Albert Alavedra hlavou prostrčil míč na Alberta Rosase, a ten hlavou překonal Muriče. Domácí ještě mohli strhnout vítězství na svou stranu v 81. minutě, avšak Kryeziu nasměroval hlavičku jen vedle brány.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele