Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2024

skupina B, 2. kolo
27.03.2023 20:45 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Benjamin Pavard (© AFP)

Francie si po Nizozemsku poradila rovněž s Irskem, jedinou trefu zařizoval Pavard

Po hladkém vítězství nad Nizozemskem získala Francie v kvalifikaci o EURO 2024 také své druhé vítězství, byť v Irsku se tříbodový výsledek nerodil vyloženě snadno. Nakonec o celém dění na hrací ploše rozhodl jediný přesný zásah, o který se postaral trochu netradiční střelec Benjamin Pavard. Ostrovní celek za celých devadesát minut žádnou cestu k brance nenašel.

Domácí začali tlačit na pilu v 8. minutě, to se Kolo Muani ocitl ve vápně v docela slušné pozici, nicméně nakonec se trochu dostal mimo střelecký úhel, a tak volil patičku směrem dozadu na svého spoluhráče Girouda. Ten už se rozhodl zakončit, ovšem bránící Egan jeho pokus dokázal zablokovat.

Ve 24. minutě přišla na řadu další možnost Les Bleus, k hlavičce se propracoval Giroud, trefil ovšem pouze stojícího obránce Colemana, přičemž se míč ještě odrazil na zadní tyčku, kde číhal Mbappé, avšak gólman Bazunu stačil balón polapit do svých rukavic. Nakonec se Francie dočkala své odměny až krátce po přestávce, konkrétně v 50. minutě.

Rabiot se z levé strany snažil svou přihrávkou do středu pole vyhledat správného adresáta, to se mu ale nepodařilo, neboť meruny se chopil Cullen. Ten se následně snažil u pokutového území konstruktivně rozehrát, jenže takové podnikání neměl uskutečňovat. Pavard totiž jeho úmysl přečetl, okamžitě se přitom rozhodl vypálit a svou pumelici pravačkou poslal od břevna za brankovou čáru.

Irsko na nepříznivý stav reagovat neumělo. V 69. minutě se naopak pokoušel navýšit náskok Francouzů střídající Diaby, Bazunu však byl na jeho dělovku dobře připravený. Vlastně až v 90. minutě se domácím zadařilo zaměstnat brankáře Maignana, po rohovém kopu Cullena hlavičkoval velmi nebezpečně Collins, jenže proti vyrovnání byl výtečně zasahující soupeř.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com, skysports.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
Elmas

1:1

Reagovat
netopier

1:3

Reagovat
Zajda

Škoda, nebyl to špatný zápas. Ta remíza by byla skvělá. Irsko asi na přímo nepůjde, ale pokud chce baráž, tak zápasy s Řeckem a Gibraltarem musí ovládnout za 10 bodů alespoň.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele