Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2024

skupina G, 1. kolo
24.03.2023 18:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Nikola Krstovič (© AFP)

Černá Hora zvládla vyrovnanou bitvu v Bulharsku díky trefě Nikoly Krstoviče

Ostře sledované balkánské derby mezi Bulharskem a Černou Horou dopadlo lépe pro hostující celek, který nakonec udolal svého protivníka nejtěsnějším poměrem 1:0 díky trefě Nikoly Krstoviče necelých pětadvacet minut před závěrečným hvizdem. Do tabulky skupiny G si připsal velmi cenné tři body, jeho cesta za premiérovým postupem na evropský šampionát tak nabrala reálné ambice. Naopak domácímu týmu se tento sen hned na úvod trochu vzdálil.

Začátek tohoto pátečního zápasu probíhal v opatrnějším duchu a nic zásadního se nedělo, Bulhaři však postupem času přidali na aktivitě a ve 27. minutě se mohli dostat do vedení. Po hezké kombinaci svých spoluhráčů se zjevil ve stoprocentní pozici Gruev, ale skvělou možnost nevyužil a brilantního brankáře Mijatoviče z bezprostřední blízkosti nepřekonal. Za dalších pět minut zahrozil Delev, avšak jeho projektil prosvištěl zhruba o metr nad břevnem.

Černohorci se od tohoto momentu osmělili a v závěrečných deseti minutách úvodního dějství si vytvořili několik slibných příležitostí. Nejprve si po ráně Haksabanoviče málem srazil míč do vlastní sítě bránící Antov, poté výborně zasáhl gólman Naumov proti prudké hlavičce Saviče. A v nastaveném čase předvedl domácí gólman naprosto fenomenální zákrok proti ráně Savičeviče směřující do pravé šibenice.

Krátce po změně stran chtěl dostat Bulharsko do vedení Despodov, jeho rána z hranice šestnáctky však minula vzdálenější horní roh o několik decimetrů. Černohorci rozhodli o svém úspěchu v 70. minutě. Teprve dvaadvacetiletý útočník slovenské Dunajské Stredy Krstovič využil parádní akce Jovoviče a po jeho finální nahrávce nemohl minout zcela odkrytou branku. V nastaveném čase hned dvakrát nepropasíroval balón za brankovou čáru střídající Rusev, na výsledku se tedy v tu chvíli nic nezměnilo.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele