Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2024

skupina I, 4. kolo
19.06.2023 20:45 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

Uladzislau Malkevič (© AFP)

Premiérový kvalifikační sukces pro Bělorusko, v Budapešti porazilo o gól Kosovo

Své první body do kvalifikačního cyklu o EURO 2024 zapsalo Bělorusko. Na neutrální půdě v Budapešti přehrálo Kosovo, a to díky dvěma rychlým brankám Uladzislaua Marozaua a té od Maxe Ebonga. Domácím jednoduše daleko lépe vyšla poslední čtvrthodinka, během níž se událo všechno podstatné. Hosté na dvě inkasování reagovali už jen penaltou Vedata Muritiho.

Do poločasu se ještě oba týmy žádného přesného zásahu nedočkaly. Hned v první minutě sice mohlo jít do vedení Bělorusko, a to zásluhou Ebonga, avšak s jeho pokusem si uměl poradit brankář Murič. Až ve 40. minutě se jaksi poprvé zásadněji ozvalo rovněž Kosovo, Dreševič ve středu pole přiťukl míč na Celinu, který z dálky ostře vypálil, nicméně gólman Ihnatovič míč vyrazil do zámezí.

Až po přestávce zkrátka přišlo na řadu to nejdůležitější. V 58. minutě vytasil perfektní zákrok Ihnatovič, to když z hranice šestnáctky vypálil opravdu hodně nebezpečně Muslija. Domácí muž v rukavicích lapil jeho zakončení efektivně jednoruč. V 73. minutě naopak Bělorusové využili svou první větší šanci v rámci druhého dějství. Ke skórování přitom soupeře vybídl svou velkou chybou střídající H. Kryeziu, jehož mizernou přihrávku směřující k Muričovi zachytil číhající Marozau, a ten pak z blízkosti neměl problém zacílit.

A o pár chvil později nalomil kosovské sebevědomí ještě více Ebong, jemuž do vápna přihrál Jablonski, přičemž po otočce dloubl merunu z kroku přesně do šibenice. Hosté se následně zmohli již jen na snížení stavu. V 86. minutě stáhl bránící Bykau k zemi ve vlastním pokutovém území Muritiho, sudí Weinberger nařídil penaltu, kterou posléze proměnil sám faulovaný. Bodový sukces ale Kosovu tenhle moment jednoduše přinést nemohl.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com, uefa.com, nacionale.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele