Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2008

skupina A
12.09.2007 22:00 CET
1 : 1
(1:0)

Portugalsko

Srbsko

Rozhodčí: Markus Merk
Diváci: ?

Reportáž

Portugalsko - Srbsko 1:1

Portugalci se během několika dní řádně zkomplikovali cestu za postupem do Rakouska a Švýcarska. Nejprve remizovali v Arménii, v sobotu si rozdělily body s Polskem a nyní nedokázali doma porazit ani Srbsko. Tomu zajistil veledůležitý bod až v 88. minutě Ivanovič.

Pro domácí přitom začalo vše skvěle. Již v jedenácté minutě dostali Portugalci po faulu Kovačeviče na Ronalda výhodu trestného kopu a Simao se trefil báječně - 1:0.

Srbové se snažili o okamžitou odpověď a nebyli k ní zase tak daleko, dost možná gólovou ránu Kuzmanoviče však zablokoval Petit. V Portugalsku se hrál rychlý fotbal a ve 20. minutě mohl domácí vedení zdvojnásobit Nuno Gomes. Tomu naservíroval gólový centr Bosingwa, kanonýr Benfiky však zamířil do tyče a Manichovu dorážku zlikvidoval Stojkovič, který se o několik minut později jenom ohlédl, jak nad jeho břevnem prosvištěla rána Ronalda.

Po změně stran se ke stále častějšímu ohrožování domácí brány dostávali Srbové. Po nejistém zákroku domácího brankáře pálil zbrkle nad Kovačevič, Ivanovič už měl větší štěstí. K Ivanovičovi se dostal centr Stankoviče z trestného kopu a Ricardo byl v tuto chvíli už bezmocný. Celá situace hodně zaváněla ofsajdem, Ivanovič totiž ve chvíli, kdy se k němu míč odrazil, stál až za domácími obránci. Podle sudího Markuse Merka se před Ivanovičem míče dotkl jeden z portugalských fotbalistů a Srbové tak z horké půdy vydolovali velice cenný bod.

Portugalci a Srbové jsou hodně horkokrevní a o tom přesvědčili po skončení zápasu, kdy se strhla šarvátka, do které se zapojilo zhruba třicet fotbalistů a také domácí trenér Luiz Felipe Scolari. Ten se dokonce pokusil udeřit pěstí Ivicu Dragutinoviče, za což ho jistě stihne tvrdý trest.

Autor: Tomáš Pavlík

Komentáře (12)

Přidat komentář
HOST*bary72

Po Polácích další oříšek. Srbové zaváhali s Finama a Portugalci si už nemůžou moc dovolit ztrácet, ani remíza nic neřeší, takže to bude asi nejzajímavější zápas z celé kvalifikace. Nakonec po velké bitvě zvítězí domácí 3:2. Olé Potugal !!!!!!!!!!!

Reagovat
HOST*Rehy

Naprosto brutální skupina. Moc zajímavej zápas. Tady bych sázel velmi opatrně na neprohru domácích.

Reagovat
HOST*Lion

je jasný,že si oba týmy nemohou dovolit klopýtnout,pokud chtěj pomýšlet na postup,radovat se však budou domácí po hubeném vítězství 1:0

Reagovat
HOST*Czesc

portugalci dají 3ku, nevím co řešíte

Reagovat
HOST*grophy

já mám vsazeno na domácí,a je to poslední zápas na lístku tak to snad doprdele víde

Reagovat
smazaný uživatel

No tak ten kurz na 1 je hodne maly... to za ty nervy snad ani nestoji... tip: 1:0 Gomes

Reagovat
HOST*maniche

o vítěztví portugalců pochybuju jen v případě, že by měli ještě větší smůlu než s polákama, a to snad ani nejde. Takže jednoznačně věřím Manicheovi a spol. Tipuju 3-1

Reagovat
HOST*rbettega

Když se mrknu na tabulku a rozlosování skupiny A je více než jasné, že skupinu vyhrají Portugalci a o druhém postupovém místě si to rozdají v posledním kole Srbové a Poláci, přičemž polákům bude stačit remízka.

Reagovat
Shevchenko

Reagovat
HOST*inzaghi

čuráci, jediný zápas co mi ušel.

Reagovat
HOST*bary72

No,no...

Reagovat
HOST*bary72

Bohužel zase remíza. Ale není nic ztraceno. Opět se po zápase projevila jižanská a balkánská horkokrevnost a když se ještě jižani cejtí ukřivděný(ať oprávněně či ne), tak je to "trma vrma".

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele