Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2008

skupina A
08.09.2007 22:00 CET
2 : 2
(0:1)

Portugalsko

Polsko

Rozhodčí: Roberto Rosetti
Diváci: 48.000

Reportáž

Portugalsko - Polsko 2:2

Portugalsko nedokázalo odčinit potupnou ztrátu z Arménie a doma pouze remizovalo s Polskem. O dělbě bodů přitom rozhodl Krzynowek až dvě minuty před koncem.

První půle patřila domácím a Poláci se k ohrožení Ricardovy svatyně příliš často nedostávali. Po úvodních šancích Ronalda a Simaa našel v 26. minutě Deco parádním pasem Nuna Gomese, jehož tutovku zneškodnil vynikajícím zákrokem Boruc. O minutu později byl blízko Ronaldo, jeho střela se ovšem odrazila od břevna. Domácí své šance nevyužili, a tak zákonitě přišel trest. Smolarek sice nejprve pálil nad, minutu před odchodem do kabin ale vystřelil Blaszczykowski, Ricardo míč pouze vyrazil a dobíhající Lewandowski již neměl sebemenší problém - 0:1.

Odpověď Portugalců na sebe nenechala dlouho čekat. Pět minut po změně stran se za záda obránců dostal Nuno Gomes, který nabil Manichemu a s jeho dělovkou toho Boruc už příliš nadělat nemohl - 1:1.

O sedm minut později mohl strhnout vedení na domácí stranu Gomes, Boruc však vytáhl další ze svých excelentních zákroků. V 69. minutě se na hřiště dostal Quaresma a byl to právě on, u koho začala druhá gólová akce domácích. Po jeho centru se sice hlavou neprosadil Simao, míč se ale šťastně odrazil k Ronaldovi a ten nekompromisně rozvlnil síť - 2:1.

Portugalci kontrolovali hru, v 88. minutě však přišel šok. Krzynowekova dělovka z dálky se odrazila od tyče do ramene brankáře Ricarda a míč nakonec skončil v síti - 2:2.

Autor: Tomáš Pavlík

Komentáře (7)

Přidat komentář
HOST*bary72

To bude maso! Přece jen se hraje v Portugalsku, musejí bodovat, takže 2:1. Olé Poóórtugáál !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Reagovat
Marv

Reagovat
HOST*maniche

na tenhle zápas bych se podívat, asi to bude dost dobrej zápas

Reagovat
smazaný uživatel

Taky jsem si říkal. Asi lepší než ITA-FRA. Vidím to na vítězství po portugalsku 80´ 1:0

Reagovat
smazaný uživatel

Taky bych rekl ze to bude slusny zapas... tip: 3:1 ( Moutinho, Simao 2x - Matusiak)

Reagovat
smazaný uživatel

taky to byl slušnej fotbal,z obou stran

Reagovat
HOST*

zasranec Ricardo...kvůli němu sem přišel to výhru

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele