Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2008

skupina A
24.03.2007 22:00 CET
4 : 0
(0:0)

Portugalsko

Belgie

Rozhodčí: Kyros Vassaras
Diváci: 47.009

Reportáž

Portugalsko - Belgie 4:0

Až zlepšení v koncovce ve druhém poločase přinesl Portugalsku takřka povinné tři body. Země z Pyrenejského poloostrova rozstřílela Belgii a získala hodně důležité tři body.

Portugalci od úvodních minut nenechávali nikoho na pochybách, kdo je na hřišti pánem. Ve čtvrté minutě v dobré pozici minul Quaresma, tentýž hráč pak o devět minut později spálil další vyloženou příležitost. Domácí byli pány na hřišti, ovšem v první půli nedokázali najít recept na brankáře Stijna Stijnena. Ten se v soubojích nejčastěji potkával s Cristianem Ronaldem, jemuž belgický brankář údajně vyhrožoval zraněním. Záložník Manchesteru United v úvodní pětačtyřicetiminutovce neproměnil tři vyložené příležitosti.

V ochozech to během poločasové přestávky bylo cítit nejistotou, tu ale domácí hodně rychle utnuli. Ve 47. minutě sice Nuno Gomes ještě neuspěl, v 53. minutě si však útočník Benfiky Lisabon spravil chuť a po spolupráci Ronalda a Moutinha již mířil přesně - 1:0.

Netrvalo to dlouho a bylo to již o dvě branky, parádní centr do šestnáctky poslal Quaresma a Ronaldo se hlavou nemýlil - 2:0.

Belgičané se mohli vrátit do zápasu, jejich šance však pohřbil debutant Chatelle, který při svém prvním kontaktu s míčem nedokázal trefit prázdnou svatyni. A domácí trestali. V 69. minutě se míč dostal se Quaresmovi, ten nasadil ke své typické střele šajtlí a střela záložníka FC Porto skončila přesně v horním rohu Stijnenovy svatyně - 3:0.

Stijnen pak zneškodnil pokusy Tiaga a Naniho, přesto ještě jednou inkasoval. V 75. minutě náladu domácích fanoušků svým druhým gólem v utkání ještě zlepšil Cristiano Ronaldo.

Autor: Tomáš Pavlík

Komentáře (7)

Přidat komentář
HOST*miky

Portugalci vyhraju so slabo hrajucimi Belgicanma a o tom netreba pochybovať

Reagovat
Slejdy

Ronaldo a Quaresma kapacity jak cip

Reagovat
Slejdy

Ronaldo a Quaresma kapacity jak cip

Reagovat
HOST*

Od kdy hraje cris za Mancity????

Reagovat
HOST*

Od kdy hraje cris za Mancity????

Reagovat
HOST*

Od kdy hraje cris za Mancity????

Reagovat
HOST*Jana

Od kdy hraje cris za Mancity????

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele