Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2008

skupina C
24.03.2007 20:05 CET
1 : 2
(0:2)
Stadión:
Ullevål, Oslo

Norsko

Bosna a Herc.

Rozhodčí: M. Riley
Diváci: 16.987

Reportáž

Norsko - Bosna a Hercegovina 1:2

Sotva bylo utkání v Oslo zahájeno, musel jej sudí Mike Riley zase přerušit, fanoušci na hřiště naházeli světlice a dýmovnice, anglický rozhodčí poslal hráče do kabin a výtržníky musela zpacifikovat policie. Nečekané zpoždění více poznamenalo domácí, první šance si vypracovali hosté z Balkánu. Dvakrát během úvodních deseti minut zahrozil Hrgovič, ale Myhreho nepřekonal. Norové ve 13. minutě dostali míč do sítě, po Pedersenově autu hlavičkoval přesně Hagen, rozhodčí však už předtím odpískl faul na brankáře.

Další nepříjemnost na sebe nenechala dlouho čekat - za pět minut už Bosna vedla. Stromstad zavinil přímý kop, k tomu se postavil Misimovič a parádní ranou z 25 metrů otevřel skóre - 0:1. V šancích na vyrovnání si Carew a Riise vylámali zuby na výborném brankáři Gušovi, a tak přišla další ledová sprcha. Ve 33. minutě přidal druhou trefu Bosny Muslimovič a domácí byli zralí na ručník - 0:2.

Nevzdali se, pět minut po přestávce snížili na rozdíl jediné branky. Custovič ve vápně fauloval Pedersena a John Carew nařízenou penaltu proměnil nekompromisní ranou do středu branky - 1:2. Víc však už nebylo domácím přáno, největší šanci na vyrovnání nevyužil dvě minuty před koncem střídající Iversen.

Zrodilo se tak jedno z překvapení kola, Norové si zkomplikovali cestu za postupem. Ve středu je navíc čeká těžká zkouška, jedou do Turecka, které bude povzbuzeno vysokým vítězstvím na hřišti úřadujících mistrů Evropy a svých hlavních rivalů Řeků.

Autor: Petr Starý

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele