Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2008

skupina A
12.09.2007 17:00 CET
2 : 2
(1:2)

Kazachstán

Belgie

Rozhodčí: Alexandru Dan Tudor
Diváci: ?

Reportáž

Kazachstán - Belgie 2:2

Belgičané odstartovali zápas v Kazachstánu na výbornou a ve 24. minutě vedli už 2:0, ovšem vedení udržet nedokázali a nakonec si vezou z dalekého východu pouze bod za remízu 2:2. Ztratili tak i teoretickou šanci na postup.

První gól připravil ve 12. minutě Kevin Mirallas pro Karela Geraertse a útočník Clubu Bruggy nedal domácímu gólmanovi šanci. Zanedlouho přidal druhou branku právě Mirallas, jenž dorážel míč do prázdné brány. Belgický mladík tak vstřelil i ve svém druhém reprezentační zápase branku. Ještě do poločasu však Kazaši snížili, šest minut před odchodem do kabin se trefil Dmitriij Bjakov.

Skvělou šanci na opětovné zvýšení měl na začátku druhého dějství Vincent Kompany, ale jeho přímý kop nakonec v bráně neskončil. Utkání se už dohrávalo v poklidu a především Belgie se snažila vyvarovat chyb, ovšem jedné se nakonec dopustila a ta se jí stala osudnou. Marouane Fellaini srazil v pokutovém území domácího Nurbola Žumaskalijeva a následnou penaltu proměnil ve vyrovnávací branku Samat Smakov.

Autor: Tomáš Honajzer

Komentáře (2)

Přidat komentář
HOST*Lion

V tomhle zápase jde jenom o prestiž. Očekává se tradiční Kazašská defenzivní taktika,z čehož vyplívá,že to moc velká podívaná zřejmě nebude,můj tip je,že padne jedinej gol do Kazašský sítě

Reagovat
smazaný uživatel

Belgii se v kvalifikaci zatim moc nedarilo a Kazachstan si uz dovezl z Belgie bod. To same co hral v Belgii, bude hrat i doma, betonovat. Muj tip je: 0:1 Dembele

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele