play off - semifinále
27.06.2019 21:00 CET
4 : 1
(2:1)

Reportáž

Španělsko je ve finále, Francouzům nasázelo čtyři góly

Španělsko ukázalo v duelu s Francií jasnou dominanci, kterou svého soka naprosto smetlo. Nasázelo mu totiž čtyři branky i přesto, že samo nejprve prohrávalo. Díky perfektní ofenzivě se podívá do finále, zatímco Francie bere třetí místo.

V bitvě dvou gigantů se utkalo Španělsko s Francií a už pohled na základní jedenáctky značil, že se máme na co těšit. Na straně "domácích" Španělů se pohybovali hráči jako Ceballos, Firpo, Fornals, Ruiz nebo Oyarzabal. Ani Francouzi přirozeně nechtěli zůstat pozadu a poslali do hry hvězdy jako Aouara, Tousarta, Upamecana nebo Matetu.

V prvních minutách to byl spíš boj o každý míč a oba účastníky hodně bolel. Zpočátku byla u míče více Francie a Španělé se spoléhali spíš na protiútoky, které však zastavovali velmi dobře postavení obránci soupeře. Nebylo proto překvapením, že jako první se ke skórování dostala Francie. Pronikající Reine-Adelaïde si to namířil až do vápna domácích a nechal se ochotně faulovat Firpem. Sudí bez mrknutí oka ukázal na značku pokutového kopu a Jean-Philippe Mateta si s ním poradil ukázkově - 1:0.

Druhou branku hostí mohl v krátkém sledu přidat Ikoné, jehož dělovku však brankář Antonio Sivera vyrazil parádním skokem. Ten musel na opačné straně předvést také Bernardoni, kterého vyzkoušel Fabián Ruiz. Neapolský záložník zakončoval povedenou akci na jeden dotyk mezi Olmem a Ceballosem.

Z následujícího rohového kopu už se ale Francie ubránit nestačila. Brankář Bernardoni sice první zakončení Marca Rocy vyrazil, jenže nikdo z obránců se k mladíkovi nestáhl a ten tak měl možnost napálit míč do sítě podruhé - 1:1.

Vyrovnávací branka Španěly hodně nakopla a Bernardoni se dostával pod stále větší tlak. Jeho schopnosti otestovali Firpo, Ceballos a nakonec také Nuñez. Místy až drtivý tlak nakonec Španělům pomohl k další brance. V páté minutě nastavení se totiž po střetu s Konatém poroučel k zemi Mikel Oyarzabal a sudí byl opět nekompromisní. Mladý útočník San Sebastiánu pověrčivost nepotvrdil a sám penaltu úspěšně proměnil.

Do druhé půle mohli i díky jeho úsilí jít Španělé s mnohem lepšími pocity. Ty se pak přímo v extázi proměnily ve 49. minutě. Záložník Dani Ceballos prostrčil míč na nabíhajícího Fabiána Ruize a ten ve vápně našel ještě lépe postaveného Daniho Olma. Pro útočníka chorvatského Dinama Záhřeb už nebylo problémem dostat míč do sítě!

Francii se dlouho nedařilo vymyslet něco kloudného ve vápně svého soka a proto do něj přišel dělat rozruch robustní útočník Moussa Dembélé. Po hodině hry se na hřišti ukázal také Borja Mayoral a tomu stačilo jen pět minut k další brance Španělů. Na rozdíl tří branek totiž Mayoral zvýšil po brilantním centru vnějším nártem od Fornalse - 4:1.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele