play off - finále
30.06.2019 20:45 CET
2 : 1
(1:0)
Stadión:
Dacia Arena, Udine

Reportáž

Španělé oplatili Němcům porážku a vyhráli ME do 21 let

Před dvěma lety Španělsko ve finále evropského šampionátu do jednadvaceti let padlo s Německem nejtěsnějším možným způsobem, tentokráte si ale došlo pro triumf, v této kategorii již svůj historicky pátý. V utkání bylo přece jenom o něco lepším mužstvem a zásluhou Fabiána Ruize a Daniela Olma dvakrát skórovalo. Nadiem Amiri poté stačil už jen snížit.

O osudu první půle rozhodla jediná branka, o kterou se postaral už v 7. minutě Fabián Ruiz. Tomu míč ve středu pole narazil Mikel Oyarzabal, španělský střední záložník s ním pak popoběhl o nějaký kus dopředu, narovnal si ho na svou levačku a zhruba z pětadvaceti metrů vyslal přízemní pokus přesně ke vzdálenější tyčce do dolního rohu brány, kam se gólman Nübel jen marně natahoval.

Ačkoli první poločas nějaké další vyložené šance nenabídl, přinesl s sebou jiný, kontroverzní moment z 33. minuty. Španělský kapitán Jesús Vallejo u lajny hodně nešetrně sestřelil pronikajícího Waldschmidta, trefil ho svou kopačkou a podrážkou napřed v poměrně velké rychlosti, a i když situaci zkoumali i videorozhodčí, původně udělená žlutá karta zůstala v platnosti.

Němci celkově nedokázali najít správný recept na dobře zformovanou defenzivu svého soupeře. Španělé vzadu působili velmi kompaktním dojmem, podařilo se jim poměrně dobře eliminovat nejlepšího střelce turnaje Waldschmidta, a mezi třemi tyčemi operoval jistě gólman Antonio Sivera, jenž toho na práci sice moc neměl, přesto v důležitých pasážích nikdy nic nepokazil.

Vůbec první střelu na branku svěřenci kouče Stefana Kuntze vyslali až v 59. minutě, to když ze střední vzdálenosti napřáhl Waldschmidt, mířil však jen doprostřed, a tak pouze polechtal rukavice pozorného Antonia Sivery. V 74. minutě se německý forvard snažil skórovat ještě jednou, zase mu však v zakončení chyběly potřebné parametry, takže vyšla jeho snaha vniveč.

V tu dobu ovšem mužstvo trenéra Luise de la Fuenteho vedlo o dva góly a v podstatě definitivně zlomilo odpor svého soka. Nübel si v 69. minutě poradil s prvotní střelou Fabiána Ruize, jenže balón vyrazil pouze před sebe, takže dorážející Daniel Olmo mohl snadno rozvlnit síť. Náskok ještě mohl navýšit střídající Carlos Soler deset minut před koncem, orazítkoval ovšem pouze břevno.

Poslední desetiminutovka patřila Německu, závěrečný tlak mu však kýžený úspěch stejně nakonec neznamenal. V 83. minutě se po efektivní patičce Nmechy dostal do dobré pozice stále aktivní Waldschmidt, trefil ovšem následně jen boční síť. Na střeleckou listinu se zapsal až o pět minut později Amiri, jehož střela, tečovaná Jesúsem Vallejem, skončila pod břevnem.

Autor: Patrik Sandev / livesport.cz

Komentáře (33)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Jedna nebo 0.

Reagovat
John Obi Mikel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

Espaňa

Reagovat
lajka30

Vallejo jasná redka

Reagovat
JarousFCB

Reagovat
Y.N.W.A

Reagovat
raduinho

Vamooooos.

Reagovat
CHONG

¡Viva España!

Reagovat
valloire

Nadiem Amiri

Reagovat
smazaný uživatel

Ali Amiri

Reagovat
valloire

toho znam, je v pohodě

Reagovat
j_mrazik

Je to dobrej chlap.

Reagovat
ttopi

Němec jak poleno

Reagovat
Rudnevs

Pozri v ktorej minúte dal gól, ak máš nejake pochybnosti.

Reagovat
ttopi

Teď mi bohužel nedochází, co tím myslíš

Reagovat
ttopi

Reagovat
ttopi
Reagovat
CHONG

Reagovat
Diego2

Reagovat
valloire

jj, integrace proběhla dobře

Reagovat
Kovi81

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Hokaido

Video zase úplně k hovnu.

Reagovat
smazaný uživatel

Co se stalo

Reagovat
Kily

https://www.youtube.com/watch?v=0FcLuIzQ3eM

nic moc kvalita, do souboje přiletěl pozdě a míč už byl pryč, tady šla červená dát, podle mě rozhodčí v první řadě zohledňoval to, že Vallejo nebyl poslední a za ním bylo ještě několik spoluhráčů

Reagovat
db18

Reagovat
Raylan

Vallejo

Reagovat
Werkrider

Nutne musíme podpísať Amiriho aj Olma!

Reagovat
Rudnevs

Najmä ten Olmo by mohol byť veľmi zaujímavý. Keď asi nepríde Ødegaard, tak by boli dvere otvorené.

Reagovat
Werkrider

Voler je zatiaľ presvedčený že Odegard príde. Počul som ale že by chcel ostať v Španielsku. Asi viac na očiach RM? Uvidime. Každopádne skutočnosť že sa okolo Odegarda, Olma aj Anirihi najviac točí Leverkusenu je dobrý znak našich skautov

Reagovat
Werkrider

Tak dnes padli dve správy, že Sociedad asi dostane Odegarda a Leverkusen dal Záhrebu na stôl 20 mega za Olma.

Reagovat
stas87

Nechceli 25?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele