základní skupiny - skupina A, 2. kolo
19.06.2017 18:00 CET
1 : 2
(1:0)

Reportáž

Slovensko neudrželo vedení, tři body má Anglie

Slovensko sice dnes večer nad favorizovanou Anglií vedlo díky trefě Martina Chriena a po dvaceti minutách to vypadalo hodně nadějně. Jenže Angličané se nevzdali a utkání nakonec otočili ve svůj prospěch. Alfie Mawson krátce po změně stran srovnal a deset minut po něm se na střeleckou listinu zapsal také Nathan Redmond.

Angličané si potřebovali výrazně napravit reputaci i sebevědomí po remíze z prvního utkání. V něm naopak Slovensko předčilo očekávání a poradilo si s domácími Poláky. Anglie využila obvyklých opor, takže se od prvních minut na hřišti objevili hráči jako Pickford, Chambers, Chilwell, Ward-Prowse, Chalobah, či Redmond. S nimi se měli měřit Škriniar, Mazáň, Rusnák, Bero, Mihalík nebo kapitán Zreľák.

V prvních minutách nebylo jasně patrné, kdo je favoritem, a oba týmy si poměrně vyrovnaně vyměňovaly míče. Postupem času Angličané přeci jen hrozili více, takže o to překvapivější byla událost z 23. minuty. Albert Rusnák poslal do pokutového území krásný a přesný centr, na který si na přední tyči naskočil záložník Martin Chrien. Na jeho hlavičku brankář Pickford nedosáhl - 1:0.

Na Angličanech bylo vidět, že je tato situace hodně zaskočila. Chvíli jim trvalo, než dokázali smysluplně zareagovat a jejich hra chvíli postrádala dynamiku i nápad. Mladíci z Albionu zkoušeli často svou typickou ostrovní hru nakopávaných míčů, jako třeba když Ben Chilwell poslal do pokutového území dlouhý míč. Velmi často si ale tyto míče nacházel Milan Škriniar.

Hosté to zkoušeli také střelami. John Swift se rozhodl zkusit štěstí střelou z hranice pokutového území, ale úspěch mu to nepřineslo. Krátce před koncem první půle Jaroslav Mihalík napřáhl ze střední vzdálenosti a brankář Pickford se musel hodně snažit, aby jeho ránu vytáhl mimo! Činit se musel také brankář Adrián Chovan, který vytahoval nepříjemnou ránu Ward-Prowse.

Do druhé půle vlétli Angličané mnohem lépe a Slovensko tlačili před sebou. Aktivní byl zejména Redmond, který si v pokutovém území kličkou poradil s obráncem a po zasekávačce pořádně protáhl brankáře Chovana! O pouhou minutu později nakonec ani Chovan nestačil. Redmond nahrál Murphymu, který odcentroval před branku. Tam se nejlépe zorientoval Alfie Mawson, který měl hodně snadnou úlohu. Dorazil do sítě míč, který Chovan neudržel v rukavicích.

Slovensko se samozřejmě s tímto smolným gólem nechtělo smířit a převzalo aktivitu. Zvýšilo napadání a Matúš Bero si připsal krásnou ránu. Nejprve si zpracoval přihrávku na hranici pokutového území a vypálil těsně mimo! Když to vypadalo, že se Slovensko trvale usadí na polovině Angličanů, ti udeřili.

Záložník James Ward-Prowse přenesl hru na Nathana Redmonda, který si vzal míč pod patronát. A dobře udělal, protože jeho krásná rána zaplavala ve vzduchu a skončila na zadní tyči - 2:1 pro Angličany.

Ti byli samozřejmě na koni. Slovákům se navíc nedařila kombinace a jeho ofenzivní hráči se často ocitali v ofsajdu. S přibývajícím časem mladým Slovákům docházely nápady a ani obléhání pokutového území Anglie nevedlo ke kýžené brance. A když neuspěl ani Albert Rusnák pokusem ze standardní situace, Anglie si v závěru své vedení už pohlídala.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (643)

Komentáře k zápasu naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele