základní skupiny - skupina A, 1. kolo
16.06.2017 20:45 CET
1 : 2
(1:1)

Reportáž

Aktivní Slováci otočili duel s domácím Polskem a slaví výhru

O poznání lepší podívanou než předcházející duel Švédska s Anglií nabídlo druhé střetnutí základní skupiny A. V něm pořadatelé celého šampionátu hostili Slováky a do zápasu vstoupili lépe než výtečně. Strnulost a špatné bránění našich východních sousedů vedlo k rychlému úvodnímu gólu, který si po pěkné ofenzivní akci připsal Patryk Lipski.

Hostitelé však po bleskové brance začali působit poměrně zakřiknutě, čehož Slováci využili a ve dvacáté minutě tak přišel vyrovnávací gól. Mihalík po sprintu středem hřiště oslovil přihrávkou Chriena, jenž vysunul do vápna balon na volného Valjenta a ten přesnou střelou překonal polského gólmana.

O pět minut později se mohlo skóre zcela otočit, když v celém utkání nepříliš jistého Wrabela prověřil střelou z hranice šestnáctky Mihalík. Brankář domácího mužstva balon jen vyrazil před sebe, avšak jablonecký forvard Zrelák druhý slovenský gól z dorážky nepřidal.

Těsně po návratu z kabin mohl rozradostnit domácí fanoušky Frankowski, avšak s jeho samostatným únikem si Chovan poradil na výbornou. Svěřenci Pavla Hapla byli v průběhu druhého dějství jednoznačně lepším týmem, což nakonec vedlo i k zasloužené vedení. To přišlo v sedmdesáté osmé minutě, kdy po akci Matúše Bera míč do polské sítě dostal střídající Pavol Šafranko.

O vítězství pak Slováky mohl připravit hlavičkující Dawidowicz, avšak Chovan parádním zákrokem vytáhl balon na břevno. Do hry se pak v nastaveném čase dostal i László Bénes, namísto diskutéry EuroFotbalu očekávaných 5-7 minut však středopolař Gladbachu na trávníku strávil jen necelé tři minuty.

Hapalovo mužstvo tak po sympatickém výkonu slaví důležité tři body, naopak domácí Poláci odcházejí po prohře 1:2 s nepořízenou.

Autor: Jan Pikous

Komentáře (818)

Komentáře k zápasu naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele