23. kolo
25.02.2024 15:00 CET
3 : 1
(0:1)

Reportáž

Thijs Dallinga (© AFP)

Ofenziva Toulouse po prvním zásahu islandského mladíka Lille zazářila třemi góly

Toulouse otočilo domácí utkání 23. kola Ligue 1, v němž porazilo Lille 3:1. Hosté šli po premiérovém zásahu islandského mladíka Hákona Arnara Haraldssona v nejvyšší francouzské soutěži krátce před přestávkou do vedení. Fialoví ovšem ve druhém dějství vstřelili během 17 minut rovnou tři góly, z nichž si ten vítězný připsal úspěšný penaltový exekutor Vincent Sierro. Dogy se tak odmítly posunout na čtvrté místo před Nice.

Domácí nadále nenašli herní pohodu, kterou se pyšnili v minulé sezoně, o čemž svědčilo také vypadnutí z Evropské ligy s Benfikou. Na Stadium Municipal tentokrát přivítali Lille, tedy celek bojující o nejlepší pozice v soutěži. Zejména Jonathan David měl působit obraně Toulouse velké problémy, v posledním zápase se postaral o všechny góly Lille a dal hattrick.

Hosté od začátku utkání plnili papírové předpoklady a diktovali tempo hry. První náznak příležitosti přišel v 18. minutě poté, co se Adam Ounas dostal ke střele uvnitř pokutového území. Jeho křižnému pokusu však chyběla potřebná přesnost, a brankář tak nemusel zasahovat. Ve 31. minutě pak vypálil David a snažil se navázat na jeho povedený poslední zápas. Tentokrát už musel dávat gólman pozor a pohotovým zákrokem zabránil pohromě. Dogy se gólu přece jen dočkaly poté, co se Haraldsson ve 45. minutě krásně uvolnil ve vápně a technickým obstřelem nedal brankáři šanci.

Ideální start do druhého poločasu zajistil domácím Christian Mawissa Elebi, jenž se ve 49. minutě nejlépe zorientoval v pokutovém území, když se po rohovém kopu dostal ke sklepnutí míče do brány a vyrovnal na 1:1. Na další zásah diváci nemuseli dlouho čekat. Hned v 60. minutě se totiž z pokutového kopu nekompromisně prosadil Sierro. Do třetice všeho dobrého se o šest minut později trefil také Thijs Dallinga, jenž tak zadupal jakékoli šance hostů na zdramatizování.

Toulouse tak neoslnivou sezonu alespoň částečně napravilo výhrou nad Lille a 3. března vyzve Nice, dalšího z favoritů. Na hosty čeká o den dříve výlet do Remeše.

Autor: Livesport.cz / Josef Chalupa

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele