3. kolo
27.08.2023 13:00 CET
2 : 2
(2:1)

Reportáž

Christopher Wooh (© AFP)

Oslabené Le Havre zaskočilo favorita z Rennes. První trefu Blase zastínil dvougólový Alioui

Fotbalisté Rennes ztratili ve třetím kole Ligue 1 slibně rozjetý zápas proti Le Havre a s nováčkem soutěže nakonec pouze remizovali 2:2. Domácí sice velmi brzy poslala do vedení první brankou v novém dresu někdejší opora Nantes Ludovic Blas a červenočerní následně vstřelili i další gól. Pak ale začalo galapředstavení Nabila Aliouiho, který v závěru první půle snížil a 20 minut před koncem dokonce srovnal. Na své dva první zásahy ve francouzské nejvyšší soutěži dosáhl i přesto, že jeho tým musel po vyloučení Samuela Grandsira dohrávat v oslabení.

Domácí celek vlétl do nového ročníku v dobré formě, když nejprve smetl Méty 5:1 a následně remizoval 1:1 s loňským vicemistrem z Lens. Se ziskem čtyř bodů se tak pohyboval v horní části tabulky a vyhlížel utkání s nováčkem z Le Havre. Ten si dosud připsal jeden bod a před zápasem byl považován za jasného outsidera. Do karet mu nehrál ani fakt, že na půdě Rennes vyhrál naposledy v roce 1991.

Svěřenci Bruna Génésia se role favorita nezalekli a hned v úvodu duelu šli do vedení. Blas vybojoval na polovině hřiště míč a namířil si to k velkému vápnu. Odtud nejprve nastřelil jen bránícího Arouna Sanganteho, ale napodruhé se už nemýlil. Atmosféru v Roazhon Parku ještě vylepšil ve 24. minutě Christopher Wooh, který po standardní situaci využil zmatku před soupeřovou brankou a pohodlně doklepl balon do sítě. Těsně před odchodem do šaten odpověděl gólově i nováček soutěže. Na centr ideálních proporcí z dílny Christophera Operiho si naskočil Alioui a hlavou jej poslal za záda bezmocného matadora Steva Mandandy.

Po změně stran mohl přidat pojistku Amine Gouiri, ale jeho ostrý pokus vykopl z brankové čáry dobře postavený Gautier Lloris. O pár chvil později si počínal nezkušeně levý záložník hostujícího týmu Grandsir, který za svůj tvrdý zákrok viděl oprávněně druhou žlutou kartu a zápas tak pro něj předčasně skončil. Obrana domácích se však nechala ukolébat a v 70. minutě klub z Normandie srovnal krok. Loic Nego vyslal na zteč výbornou přihrávkou Aliouiho, ten si srovnal krok na střelu a krásným obstřelem na zadní tyč překonal Mandandu podruhé.

Rennes tak nepotvrdilo roli favorita a do tabulky si připsalo pouze bod. V lepší výsledek bude doufat 2. září na půdě Brestu, Le Havre přivítá o den později Lorient.

Autor: Livesport.cz / Štěpán Trnavský

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele