22. kolo
18.02.2024 15:00 CET
3 : 1
(1:0)

Reportáž

Radost hráčů Rennes (© AFP)

Rennes nemusela zahozená penalta mrzet, naději Clermontu rozcupoval Terrier

Clermont padl ve 22. kole Ligue 1 na hřišti Rennes 1:3. Domácí nasměroval za výhrou po půlhodině hry premiérovým zásahem v nejvyšší francouzské soutěži Warmed Omari. Červenočerným se nakonec nevymstila neproměněná penalta Ludovice Blase o osm minut později, když se po změně stran dvěma zásahy blýskl Martin Terrier. Tým z Bretaně tak prodloužil spanilou ligovou jízdu novým rokem, v němž ještě ani jednou bodově neztratil. Naopak hosté zůstali na poslední příčce tabulky.

Clermont v minulém kole přežil závěrečný nápor Brestu a s týmem z ligové špičky překvapivě remizoval. Na jednobodový zisk chtěl poslední celek tabulky navázat v Rennes, které však mělo na francouzské půdě vynikající formu. Červenočerní v lize pětkrát za sebou vyhráli a v Coupe de France prošli do čtvrtfinále. Les Lanciers navíc nevzpomínali na Roazhon Park dobře, když tu v historicky dvou vzájemných duelech ani neskórovali.

Tuto strašidelnou sérii se po 12 minutách pokoušel prolomit Jim Allevinah, jeho střela ale proletěla těsně vedle pravé tyče. Chvíli poté na druhé straně nepálil přesně Ibrahim Salah. Po půlhodině už se domácí gólu dočkali, nádherný centr Salaha dokázal v malém vápně využít Omari a procedil míč do brány. Ve 38. minutě v pokutovém území fauloval jeden z hostujících fotbalistů, a tak měli červenočerní obrovskou šanci na zvýšení vedení. Mory Diaw ovšem domácím dvougólový náskok nedovolil a pokutový kop Blase i následnou dorážku skvělými zákroky zlikvidoval.

Chvíli po změně stran mohl po hezké individuální akci srovnat Bilal Boutobba, jeho střela ale prosvištěla těsně vedle pravé tyče. Téměř po hodině hry tak odskočilo Rennes na rozdíl dvou branek. Ránu Arthura Theata dokázal Diaw ještě skvěle zlikvidovat, na dorážku Terriera z bezprostřední blízkosti byl však senegalský gólman krátký.

Chvíli nato se ovšem hosté dočkali svého premiérového gólu v Roazhon Parku, když se po rohovém kopu prosadil Christian Matsima. Téměř vzápětí si nicméně tým z Bretaně vzal dvougólové vedení zpět, po hezké týmové akci se totiž podruhé v zápase jednoduše trefil Terrier. Francouzský střelec ještě v 77. minutě zařídil červenou kartu pro Maximiliana Caufrieze, který ho nevybíravě zastavil v samostatném úniku na gólmana.

Rennes tak pošesté za sebou zvítězilo. V dalším kole jej čeká 25. února souboj na hřišti PSG, Clermont ve stejný den zavítá na stadion v Nice.

Autor: Livesport.cz / David Pěchouček

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele