24. kolo
02.03.2024 17:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Jonathan David (© AFP)

Lille po minele obránce spadl do klína dlouho očekávaný venkovní úspěch

Fotbalisté Lille zvítězili ve 24. kole Ligue 1 na hřišti Reims 1:0 a v neúplné tabulce nakoukli do nejlepší čtyřky. Hostům ulehčil cestu za tříbodovým ziskem v 56. minutě stoper Yunis Abdelhamid, jehož nepovedená přihrávka doputovala přímo na kopačky skórujícího Jonathana Davida. Dogy se tak na hřištích soupeřů dočkaly výhry poprvé od konce listopadu.

Hráči Reims si napravili pošramocené sebevědomí v Normandii, kde dokázali díky gólu v nastaveném čase zvítězit 2:1, čímž ukončili pětizápasovou šňůru bez výhry. Červenobílí tak stále mohli pomýšlet na příčky zajišťující pohárovou Evropu. Na jedné z nich se nacházelo Lille, které však také nehýřilo ideální formou, když z posledních čtyř soutěžních klání třikrát padlo.

Domácí, se skvělou kulisou v zádech, vlétli do zápasu jako uragán a hned ve třetí minutě měl šanci otevřít skóre Reda Khadra. Německý křídelník ale po působivé individuální akci trefil pouze připraveného Lucase Chevaliera. Ve 20. minutě měli obrovskou příležitost hosté, Yehvann Diouf ovšem předvedl dva náramné zákroky, když nejdříve vyrazil střelu z dálky a následně zneškodnil i dorážku Davida.

Po změně stran měli první šanci domácí, Mohamedovi Daramymu však do rány skočil jeden z obránců. Chvíli poté spáchal obrovskou minelu Abdelhamid, jenž po nepovedené přihrávce vybídl ke skórování Davida a ten se již tváří v tvář Dioufovi nemýlil. Po hodině hry mohly jít Dogy do dvougólového vedení, když se po hezkém sólu dostal k zakončení Tiago Santos, vnitřním nártem nicméně o kousek netrefil bránu. Červenobílí měli v závěru velký tlak, ze kterého vyšla i šance v nastavení, Chevalier ovšem střelu Keita Nakamury dokázal vyrazit.

Lille tak na Reims vyzrálo a odvezlo si domů tři body. Oba celky sehrají další zápas 10. března. Dogy změří síly s Rennes, Les Rouge et Blanc vyzvou PSG.

Autor: Livesport.cz / David Pěchouček

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele