2. kolo
20.08.2023 15:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Marshall Munetsi (© AFP)

Reims nepřesvědčilo, přesto zvítězilo. Zakřiknutý Clermont zlomila branka Munetsiho

Fotbalisté Reims zvítězili ve druhém kole Ligue 1 před vlastními fanoušky nad Clermontem 2:0. Vítěznou branku vstřelil již v 17. minutě Marshall Munetsi, jenž se nezalekl prudkého centru a usměrnil míč k tyči. Červenobílí sice nepodali tak kvalitní výkon, kterými se prezentovali minulou sezonu, na zisk tří bodů to však i díky pojišťující brance Mohameda Daramyho ze závěru druhé půle stačilo.

Klub z Remeše po skvělé přípravě, ve které vyhrál pět ze šesti utkání, nezvládl těžký zápas na půdě Marseille, kde padl 1:2. Svěřenci Williama Stilla ovšem opět předvedli velmi sympatický výkon, čímž navázali na minulý ročník, kdy je podobně povedená představení zdobila. Velmi dobrý herní projev chtěli zopakovat před domácím publikem, kde přivítali Clermont. Ten v úvodním klání nestačil doma na Monako, se kterým prohrál 2:4. Poslední dvě vzájemná střetnutí však právě Les Lanciers ovládli.

Domácí navázali na skvělé výkony z posledních zápasů a v 17. minutě se po dobře zahraném rohovém kopu prosadil hlavou Munetsi. Ve 32. minutě byl blízko vyrovnání Grejohn Kyei, jehož tečovanou ránu ale skvělým zákrokem vytěsnil na tyč brankář Yehvann Diouf. Navýšit vedení mohl ve 38. minutě Keito Nakamura, který si ve vápně krásně připravil míč na střelu z voleje, tu však zblokovala připravená obrana Les Lanciers.

Druhý poločas dlouho nenabízel moc šancí, neboť oba týmy kupily velké množství nepřesností. Vzrušení přišlo až v 67. minutě, kdy při souboji ve vápně upadl Oumar Diakité, dožadované penalty se ale nedočkal. Druhý gól v zápase si mohl připsat Munetsi, když šel v 77. minutě sám na gólmana Moryho Diawa, ten ale jeho pokus zpacifikoval, stejně jako následnou dorážku, a udržel šanci hostů na body. Zápas definitivně rozhodl v 85. minutě střídající Daramy, který po přesné nahrávce Junyi Ita uklízel míč do prázdné branky.

Reims tak domáci duel zvládlo a získalo první tři body do tabulky. Oba soupeři svedou další ligovou bitvu 27. srpna. Stillovi svěřenci změří síly s Montpellierem, Clermont poté vyzve na vlastní půdě Méty.

Autor: Livesport.cz / David Pěchota

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele