14. kolo
03.12.2023 15:00 CET
3 : 0
(2:0)

Reportáž

Radost hráčů Brestu (© AFP)

Brest okusil vítězný pocit také na svém hřišti. Clermont venku po delší době nebodoval

Hráči Brestu potvrdili návrat na vítěznou vlnu z minulého víkendu a ve 14. kole Ligue 1 před zraky vlastních fanoušků porazili Clermont 3:0. Na první domácí triumf v nejvyšší soutěži od konce září zadělal tým z Bretaně ještě v první půli, kdy se postupně prosadili Romain Del Castillo, jenž proměnil nařízenou penaltu, a Mathias Pereira Lage. Autor prvního gólu navíc po změně stran přidal definitivní pojistku. O poznání veselejší sérii ukončili Les Lanciers, pro něž šlo o první venkovní duel po více než dvou měsících, ve kterém nezískali ani bod.

Fotbalisté Brestu začali po fantastickém vstupu do sezony výsledkově i herně upadat. Sérii pěti utkání v řadě bez vítězství ale prolomili v minulém kole, kdy se jim podařilo porazit Montpellier. Na výhru chtěli navázat i před vlastními fanoušky, kde přivítali Clermont. Ten sice dokázal svůj herní projev malinko zlepšit, stále se však topil na předposlední příčce tabulky s nejhorší ofenzivou ligy.

Brest vstoupil do utkání aktivněji. Hned v sedmé minutě utkání měl díky skvělé práci Mahdiho Camary výhodu přímého kopu. K tomu se následně postavil Del Castillo, jehož střílený centr na zadní tyč jen těsně minul branku hostí. Stejný hráč se dostal k nebezpečnému pokusu i o chvíli později, gólman Mory Diaw ale jeho pokus ztlumil. Skóre se tak měnilo až ve 20. minutě a velký podíl na tom měl Cheick Oumar Konaté, jenž zahrál ve vápně rukou. Následnou penaltu si vzal na starost Del Castillo, který ji tvrdou ranou k pravé tyči proměnil. Ve 34. minutě pak dostali domácí fanoušci další důvod k radosti, když náskok Brestu navýšil nádherným volejem Pereira Lage, jenž zůstal na hranici malého vápna zcela osamocen.

Dominance Pirátů pokračovala i po změně stran. V 51. minutě si z pravé strany nádherně navedl míč na střelu Del Castillo, jehož razantní pokus ze střední vzdálenosti skončil v síti. Po hodině hry mohli domácí skórovat znovu, jenže proti ráně Pereiry Lageho se zaskvěl povedeným zákrokem hostující Diaw. Sebevědomí Brestu dokreslila i rána Bradleyho Locka z úctyhodné vzdálenosti, ta však skončila vysoko nad. Domácí vládli zápasu i nadále. A ačkoliv se jejich snažení na výsledkové tabuli již nepromítlo, líbivý fotbal sklidil z ochozů náležité ovace.

Duel tak do vítězného konce dotáhl Brest. Ten se 7. prosince v dalším ligovém duelu střetne se Štrasburkem. Clermont změří o tři dny později síly s Lille.

Autor: Livesport.cz / Filip Adamec

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele