15. kolo
10.12.2023 15:00 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Radost hráčů Štrasburku (© AFP)

Probuzení ofenzivy Le Havru k bodům nepomohlo. Silný finiš Štrasburku vyvrcholil v nastavení

Fotbalisté Štrasburku porazili v 15. kole Ligue 1 Le Havre 2:1. Fanoušci se dočkali úvodní branky již v prvním dějství, kdy se trefil hrotový útočník Emanuel Emegha. Hosté se následně dokázali prosadit teprve ve druhém soutěžním utkání z posledních devíti, když zaznamenal přesný zásah odchovanec klubu z Alsaska Yoann Salmier. Z poslední akce utkání se však nakonec radovali hráči Racingu, jejichž čekání na tříbodový zisk trvající od 24. září ukončil obránce Abakar Sylla.

Působení legendy Arsenalu Patricka Vieiry na lavičce Štrasburku zatím nepřinášelo kýžené ovoce. Tým z Alsaska nevyhrál již osm klání v řadě a v tabulce se stále nacházel velmi blízko sestupovému pásmu. Tuto mizernou šńůru mohl prolomit na domácí půdě, kde přivítal Le Havre. Nejstarší francouzský klub v lize zatím překvapoval a i přesto, že z předchozích osmi klání vyhrál jen jednou, náleželo mu poklidné 10. místo.

První šanci si připravili domácí, gól ovšem slavit nemohli. Po centru z pravé strany totiž Junioru Mwangovi sjel míč z kopačky, a tak bránu Le Havru vůbec neohrozil. Le Racing dostal parádní příležitost skórovat z přímého kopu kousek za hranicí pokutového území, jenže Dilane Bakwa napálil pouze zeď. Ozvali se i hosté, když z voleje zakončoval Daler Kuzjajev, který pouze přestřelil bránu. Z následujícího protiútoku už však gól padl poté, co vytáhlý Emegha poslal balon přesně do protipohybu brankáře. Hosté měli obrovskou šanci na srovnání po bleskové akci, ale prudký centr z levé strany nedokázal dobře trefit jeden z útočících hráčů, takže se skóre neměnilo.

Po přestávce ovšem hosté odstartovali přesně podle svých představ. Dobře kopnutý přímý kop si ve vápně našel Salmier, jenž dostal míč za záda Matze Selse. Vieira vystřídal čtyři hráče ve dvou oknech, přičemž jeden z nich byl Angelo, který je v Alsasku na hostování z Chelsea, jenže jeho výkony zatím neodpovídají očekáváním. Nejstarší francouzský klub mohl zápas ještě otočit, když se k dorážce dostal Yassine Kechta, jehož ale vychytal zkušený Sels. Jen pár sekund před koncem však skóroval Sylla, který tak zajistil domácím důležité vítězství.

Štrasburk tedy doma ukončil své trápení a konečně získal tři body. V následujícím kole se 17. prosince utká s Lorientem, Le Havre změří o den dříve síly s Nice.

Autor: Livesport.cz / Vojtěch Kryštof

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele