5. kolo
17.09.2023 20:45 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Nabil Alioui v souboji s Paulem Akouokouem (© AFP)

Lyon neprobudil vyhazov trenéra ani návrat kapitána. Le Havre bodovalo potřetí v řadě

Le Havre vybojovalo v pátém kole Ligue 1 na stadionu Lyonu remízu 0:0. Domácí hráči si hned po závěrečném hvizdu posledního utkání proti PSG vyslechli od fanoušků pořádnou kritiku, nepovedené výkony navíc stály místo trenéra Laurenta Blanca. Ani s pozměněným realizačním týmem se však Les Gones nepodařilo vyzrát na obranu klubu z Normandie, a to navzdory skutečnosti, že se po odpykání dvouzápasového trestu vrátil do sestavy kapitán Alexandre Lacazette.

Olympique se nacházel v herní krizi, jelikož od startu nového ročníku nevyhrál jediné utkání, přičemž na posledním místě jej strašilo skóre 3:10. Hrozivé výsledky nakonec stály místo trenéra Blanca, na jehož pozici dosadilo vedení klubu 45letého Itala Fabia Grossa, který sledoval své nové mužstvo zatím jen z pozice diváka. Les Gones tak čekal pod provizorním trenérským štábem duel s Le Havrem a jakýkoliv jiný výsledek než vítězství by byl další potupou. Nováček ovšem vstupoval do utkání dobře naladěn, protože naposledy skolil Lorient 3:0.

Nervozita šla na domácích znát i na začátku pátého ligového duelu. První šanci si vytvořili až na sklonku 25. minuty a měl ji na svědomí Rayan Cherki, jenž si šikovně navedl míč z pravé strany na střelu. S tou však neměl Arthur Desmas větší problém, neboť mířila na bližší tyč, kterou měl 196 centimetrů vysoký brankář pokrytou. Na příležitosti skoupá úvodní půle diváky svou atraktivitou ani dál ze sedadel nezvedala. Nebezpečně ale vypadala rána Nicoláse Tagliafica z hranice pokutového území, tu totiž defenziva Le Havru ztečovala jen těsně vedle hostující klece.

Zkraje druhé půle se na ofenzivní výlet vydal Maxence Caqueret, který elegantní patičkou připravil nadějnou pozici pro Ernesta Nuamaha, jeho pokus ale zblokoval hostující obránce. Následná střela Cherkiho skončila v rukavicích Desmase. Vzruch poté přinesla až standardní situace, po níž vracel míč na hranici malého vápna Tagliafico. Jeho zpětná přihrávka sice našla ideálně postaveného Sinalyho Diomandého, ten se však rozhodl pro zvláštní zakončení hlavou, které nedokázal usměrnit do sítě ani na teč číhající Lacazette. Největší příležitost zápasu pak přišla v 68. minutě. Komicky ji ale zazdil hostující Samuel Grandsir, jenž z bezprostřední blízkosti přestřelil odkrytou bránu.

Lyonu tak ani konec trenéra neprospěl a doma proti nováčkovi soutěže získal jen bod. Další ligový duel odehraje 23. září, kdy se střetne s Brestem. Le Havre přivítá o den později Clermont.

Autor: Livesport.cz / Filip Adamec

Komentáře (1)

Přidat komentář
Dirtyfoxx420

Jak moc bolestný bylo se na to dívat?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele