9. kolo
22.10.2023 20:45 CET
1 : 2
(0:2)

Reportáž

Yohann Magnin (© AFP)

Lyon podlehl i Clermontu a je poslední. Duel týmů bez výhry rozhodl rozstřílený odchovanec

Hráči Clermontu porazili v devátém kole Ligue 1 v souboji dvou dosud nejhorších celků soutěže Lyon 2:1. Kopiníci za plným bodovým ziskem vykročili velmi dobře, už v 10. minutě totiž vedli zásluhou rakouského reprezentanta Muhammeda Chama. Pojistka premiérového vítězství hostů v ročníku přišla chvíli po půlhodině hry z kopačky clermontského odchovance Yohanna Magnina, jenž se prosadil už v minulém ligovém střetnutí.

Závěrečný duel víkendového programu nejvyšší francouzské soutěže proti sobě svedl týmy krčící se bez jediné výhry na dně tabulky. K ukončení série špatných výsledků měl v minulém kole blíže Lyon, jenže Les Gones prohospodařili dvougólový náskok z první půle a s Lorientem jen remizovali 3:3. To Clermont prožil ještě divočejší odpoledne, neboť utkání v Montpellieru ani nedohrál kvůli výtržnostem domácích příznivců. Bilance z nedávné doby překvapivě hovořila ve prospěch hostů, ti totiž v poslední sezoně Olympique dvakrát porazili.

K prodloužení této série nakročili i tentokrát, neboť už v 10. minutě vstřelili gól. Na konci týmové souhry se ocitl Cham, který hlavou uklidil míč do odkryté brány. Kopiníci šli do vedení, avšak Lyon to nezlomilo. Domácí začali kombinovat kolem vápna, ale jen stěží se dostávali na dostřel. Ve velké příležitosti se objevil Clinton Mata, k němuž se odrazil balon, který napálil těsně vedle pravé tyče. Byli to ovšem znovu hosté, kteří udeřili. Magnin se rozhodl vyzkoušet štěstí z dálky, opřel se do míče a zamířil přesně do šibenice. Snížit mohl v závěru poločasu Alexandre Lacazette, nicméně po uvolnění trefil pouze břevno.

Ve druhé půli Lyon šlápl na plyn a Kopiníci začali mít problémy. Lacazettův přímý kop z nebezpečného prostoru ještě vytěsnil nad Mory Diaw, ale po následném rohovém kopu nezvládl reagovat na ránu, kterou před ním tečoval do protipohybu Florent Ogier. Po hodině hry zaútočili i hosté. Nenápadný pokus Mahamadoua Diawary skončil pouze na tyči. Střelec prvního gólu Cham mohl další zápis do statistik přidat v 79. minutě. Gólmana sice překonal, ale před brankovou čárou zakročil jeden z obránců. Domácí se hnali za vyrovnáním, ale neuspěli.

Zatímco Clermont tak oslavil premiérové vítězství sezony, Lyon se po dalším nevydařeném výkonu propadl na úplně poslední místo. Dalším soupeřem pro Olympique bude 29. října Marseille, hosté přivítají o dva dny dříve Nice.

Autor: Livesport.cz / Lukáš Matoušek

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele