25. kolo
10.03.2024 17:05 CET
2 : 2
(0:2)

Reportáž

Jonathan David (© AFP)

Rennes se výhry z Lille opět nedočkalo, Dogy smazaly rychle nabyté manko v závěru

Fotbalisté Rennes remizovali ve 25. kole Ligue 1 na hřišti Lille 2:2. Do důležitého souboje v přetahované o příčky zajišťující evropské poháry vstoupili výrazně lépe hosté, když už ve 20. minutě vedli o dva góly. Dogy dlouho narážely na skvěle chytajícího Steva Mandandu, recept na jeho překonání nicméně v samém závěru našel Jonathan David, který se prosadil hned dvakrát. Les Rennais tak na první výhru z tohoto stadionu od roku 2018 nakonec nedosáhli.

Lille neprohrálo s Rennes už devětkrát v řadě a jeho domácí bilance v této sezoně napovídala zaokrouhlení této série. Dogy před svými fanoušky padly jen jednou, a to na konci září. Tým z Bretaně ale přijížděl na sever Francie v solidním rozpoložení. Naposledy sice doma prohrál s Lorientem, předtím však čekal na ligového přemožitele téměř tři měsíce.

Už v první minutě utišil celý Stade Pierre-Mauroy gól Ludovica Blase, k němuž propadl přetažený centr a on jej šťastně při pádu usměrnil mezi tři tyče. Na výborný start navázal celek z Bretaně ve 20. minutě, kdy přesně k levé tyči zamířila rána vyslaná Arnaudem Kalimuendem. O snížení se pokusil Edon Zhegrova, který však po uvolnění ztroskotal na Mandandovi. Kosovský útočník si neporadil ani posléze, když se k němu odrazil míč a on nedokázal zamířit mezi tři tyče. V nastavení se dvakrát zaskvěl Mandanda proti Davidovi, jenž Francouze nejprve napálil z malého vápna a poté jeho pokus o obstřel brankář vyškrábl na tyč.

Mandanda pokračoval ve skvělém výkonu i ve druhé půli. V 59. minutě utekl Yusuf Yazici obraně Rennes a proti jeho ráně ke vzdálenější tyči zasáhl bývalý reprezentant pohotově nohou. Dále neuspěl ani Bafodé Diakité, jenž lehce lízl střílený centr, čímž změnil trajektorii míče. Gólman ovšem dokázal zareagovat i na tuto situaci a zakročit. Dogy se přesto nevzdaly a v 84. minutě přišla první odměna. Defenziva si nepohlídala Davida a ten konečně sám proti gólmanovi uspěl, když zvolil razantní střelu, jež proletěla Mandandovi pod rukou. V nastavení pak sice zaznamenal zkušený brankář další fantastický zákrok proti teči Rémyho Cabelly, balon ale jen vyrazil před sebe a David jej pohotově dorazil do odkryté sítě.

Rennes tak sice sahalo po výhře, ale muselo se spokojit s bodem. V příštím kole přivítá 17. března Marseille, Lille se tentýž den představí v Brestu.

Autor: Livesport.cz / Lukáš Matoušek

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele