6. kolo
26.09.2023 21:00 CET
1 : 2
(0:2)

Reportáž

Marshall Munetsi (© AFP)

Lille proti neoblíbenému soupeři nezvládlo začátek. Reims protáhl do top pětky Munetsi

Reims porazilo v dohrávce šestého kola Ligue 1 domácí Lille 2:1, a vyhouplo se tak mezi pět nejlepších týmu dosavadního průběhu sezony. O třetí výhře hostů nad Dogami z posledních čtyř střetnutí bylo rozhodnuto již v 16. minutě, kdy po úvodní trefě Mohameda Daramyho pojistil tři body pro svůj tým prvním gólem v nejvyšší francouzské soutěži Keito Nakamura. Výborný výkon podal rovněž Marshall Munetsi, který na oba zásahy asistoval.

Dogy z Lille v úvodních kolech nekousaly tak, jak se od nich očekávalo, o čemž svědčily jen dvě výhry z předchozích pěti ligových duelů. Na náladě jim nepřidal ani duel v Rennes, kde sice vedly po hodině hry o dva góly, nakonec však pouze remizovaly. Zlepšený výkon přišel v Konferenční lize, kde ve skupinové fázi posbíraly první tři body. Tentokrát tým ze severu Francie přivítal doma nevyzpytatelné Reims. A právě na hosty neměl příliš dobré vzpomínky, jelikož je třikrát v řadě nedokázal porazit.

A ani úvod utkání neukazoval, že by k narušení série mělo dojít, neboť Reims dlouho neotálelo a hned ve druhé minutě domácí zaskočilo. Daramy se dostal k zakončení z bezprostřední blízkosti, svou střelou však jen těsně minul branku soupeře. Ve velké pohodě hrající Dán se o chvíli později již nemýlil. Bohužel pro něj ale gólu předcházel jasný ofsajd, a skóre se tak neměnilo. Do třetice všeho dobrého už se Daramy radovat mohl poté, co se ve 12. minutě nejlépe zorientoval v předbrankovém prostoru a poslal Reims do vedení. Úžasný vstup hostů do duelu završil po čtvrthodině hry Nakamura, jenž zužitkoval úchvatnou přihrávku Munetsiho do šestnáctky.

Fanoušci na tribunách se dočkali o poznání klidnějšího startu do druhého poločasu. Hráči z Remeše se spoléhali spíše na protiútoky a nechali domácí celek tvořit. Čtyřnásobný francouzský šampion si však své kreativní kousky ponechal v kabině a nedokázal výrazně ohrozit sebevědomě hrající hosty. Zdramatizování duelu však 10 minut před koncem zajistil Benjamin André, který se zničehonic prosadil přesnou hlavičkou do levé části branky a alespoň snížil na konečných 1:2.

Hosté tak dokázali na půdě Lille uspět a po dvou ztrátách naplno bodovali. Další ligový duel sehrají oba celky 1. října. Dogy změří síly s Le Havre, Reims poté vyzve Lyon.

Autor: Livesport.cz / Josef Chalupa

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele