25. kolo
10.03.2024 15:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Fanoušci Le Havru (© AFP)

Le Havre ukončil střelecké trápení s rozjetým Toulouse, diváky roztleskal Operi

Toulouse přišlo ve 25. kole Ligue 1 o šanci vytvořit si pohodlný náskok na zónu sestupu, když v Le Havru padlo 0:1. Výlet do Normandie zhořkl hostům v 60. minutě, kdy jedinou branku zápasu vsítil Christopher Operi. Ten se v nejvyšší soutěži jakékoliv země prosadil teprve podruhé v životě. Nováček soutěže tak cenným triumfem přerušil hrůznou sérii čtyř ligových porážek, během nichž zaznamenal jediný gól, a v tabulce poskočil na 12. příčku.

Rozdíl mezi oběma celky v tabulce sice činil pouhých pět bodů, formu však měli výrazně lepší hosté. Ti dokázali ovládnout všechna svá tři poslední ligová vystoupení, přičemž si postupně vyšlápli na silné protivníky v podobě Monaka, Lille a naposledy také Nice. To Le Havre v nejvyšší soutěži čtyřikrát po sobě prohrál a vstřelil jediný gól.

Vstup do zápasu se násobně lépe vydařil nováčkovi soutěže. Již v první minutě přiměl Josué Casimir zajímavým únikem k famóznímu zákroku Guillaumeho Restese. O pouhé dvě minuty později zachránila mladíka v brance Le Tef levá tyč, kterou napálil Mohamed Bayo. Bránící se mančaft mohl zahrozit ve 13. minutě, volej Thijse Dallinga však přesností na parádní pas Gabriela Suazy rozhodně nenavázala, sudí navíc zpětně dopískal ofsajd.

Herní převahu měl jednoznačně domácí celek, proměnit ji ve vedení se podařilo čtvrt hodiny po změně stran, když se centrovaný míč odrazil k levému bekovi Operimu a ten rozvlnil síť pohotovou ranou z voleje. Nejstarší francouzský klub po získání náskoku prokazoval své 152leté zkušenosti a takticky vyspělým výkonem nepustil Les Violets do žádné větší šance. První střela hostí na branku přišla až v poslední minutě nastaveného času, gólmana nicméně ohrozila pouze symbolicky.

Forma obou celků se tedy nepotvrdila a domácí si připsali první ligový triumf od poloviny ledna. O další zabojují 17. března v Clermontu, zatímco Toulouse o dva dny dříve přivítají Lyon.

Autor: Livesport.cz / Tadeáš Rulf

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele